avatar

Какво искат жените?

Винаги съм се дразнил, когато чуя изявления от рода на "жените търсят само пари". Не че няма такива, но в по-голямата си част представителките на нежния пол търсят нещо съвсем различно. Всъщност можете да спрете която и да е и да я попитате. Ще ви отговори с удоволствие. Защо не го правим -- завинаги ще остане загадка за мен. Та ето основните неща, които една жена оценява у вас. отбелязал съм ги със звездички а не с номера, защото при всяка приоритетите са различни.

* Увереност. Това е най-първото качество. Бъдете уверен в себе си. Покажете, че сте готов да се справите с всяка ситуация, пред която животът ви изправя. Когато влизате в стаята дръжте главата си изправена, раменете лека назад и вървете с равномерни стъпки. Запомнете, че всяко преднамерено търсене на конфликт -- словесен или физически -- е признак на неувереност и нужда да се доказвате. Увереният мъж се познава по позата -- независимо дали седи или е прав, заема толкова място, колкото му трябва. Не по-малко и не повече. Говорете малко по-бавно от нормалното и винаги довършвайте фразите си.

* Социална пригодност. Накратко -- това е умението да се държите естествено когато сте център на вниманието. Според наложения ни от американските филми жаргон, това е "да бъдеш популярен". Демонстрирайки тази способност, показвате на жените, че с вас могат да бъдат спокойни навсякъде. Противно на схващанията, жените не харесват мъже с много приятели. Харесват такива, които могат да се чувстват като у дома си както в кварталната кръчма, така и на прием в "Радисън". Никоя жена не иска зависим от приятелите си партньор. Всяка иска такъв, за когото да няма неудобни положения; който е способен да намира общ език с всякакви хора.

* Интелект. Да! Колкото и невероятно да ви звучи, това е сред женските приоритети. Не става въпрос за начетеност, а за интелект. Това е способността бързо да се научават нови неща, да се извежда общовалидно правило от частни примери, с лекота да се разрешават непознати проблеми и т.н. На женски език това се казва "да ме разбира от половин дума". Колкото по-интелигентен е партньорът, толкова по-добре може да усеща настроенията на жената до себе си, знае кога какво да каже и как да я успокои когато е разтревожена.

* Контрол. Това не означава, че трябва да се държите с нея като сводник от Татарли. Направете си труда обаче да прочетете две-три от розовите книжки. Там винаги главният герой е водещ. Става въпрос за доверие -- да й покажете, че може да се остави на вашите решения и да не съжалява за това. Много мъже прекаляват до степен "ще правиш каквото ти кажа!" Не говорим за такъв контрол. Жените са достатъчно умни за да управляват собствения си живот. Всяка жена обаче иска да знае, че мъжът до нея е способен да държи положението под контрол, да я защити и да й помогне ако се налага. Ако искате да създадете истинско привличане, кажете й че ще я заведете някъде, без да казвате къде. Постарайте се мястото да е наистина приятно.

* Оптимизъм. С други думи -- не бъдете ревльо. Може да са ви уволнили, майка ви да е умряла, къщата ви да е изгоряла -- винаги ще срещнете разбиране. Но ако постоянно хленчите, оплаквате се колко е несправедлив животът и във всичко виждате заговор на Съдбата срещу вашата скромна личност -- загубен сте. Както отбелязахме по-горе, жената търси въж, който може да я защити при нужда. Ако непрекъснато мрънкате срещу живота, очевидно сте непригоден за тази цел. Научете се да се борите с неприятностите, вместо да се сгърчвате в ембрионална поза всеки път щом изтървете автобуса.

* Чувство за хумор. Не е необходимо денонощно да се държите като клоун, но нищо не отблъсква повече от вечно сериозен човек, който задълбава в лошата страна на всичко.

* Самокритичност. Истината е че няма съвършени хора. Ако вие приемете недостатъците си с усмивка, и другите ще го сторят. Жените искат до себе си партньор, на когото могат да разчитат, а не паметник на съвършенството, чиито пиедестал да лъскат с косите си.