avatar

Заговорих я! А сега?

Всички мъже имаме една мечта -- да научим онази единствена дума, която може да накара жените да ни преследват като в реклама на AXE. Малко от нас обаче разбират простата истина -- не е важно какво казваш, а как го казваш.

Всеки е чувал универсалния съвет, който се предполага да решава всички проблеми в общуването с нежния пол -- бъди себе си. Е, ако това помагаше, нямаше да има агенции за запознанства и убийства от несподелена любов. Смисълът на този съвет е съвсем друг. 90% процента от мъжете гледат на жената като на сексуален обект. Останалите 10 гледат на първите 90 като на сексуални обекти, но това е друг въпрос. От момента, в който си отворят устата, започват да контролират поведението си. Причината? Общоприетият термин е "зависимост от развръзката". Толкова се стремим към положителен изход, че се парализираме. Колкото повече се парализираме, толкова по-красива и недостъпна ни изглежда жената. Всичко това води до една изкуственост в поведението, която е невероятно отблъскваща, гледана отстрани. Представете си научен работник, който се опитва да се държи като "гето гангстер". Смешно, нали?

Представете си обратната ситуация -- скромно момиче, което с цел да ви впечатли се опитва да се държи като изпусната проститутка. Колко време ще я изтраете? Колкото и да е красива, най-вероятно на петата минута ще решите, че нещо й хлопа и ще се измъкнете.

Държейки се различно от обичайното, изпращате към жената едно много важно послание: "Аз не се харесвам и искам да бъда някой друг". Щом вие не се харесвате, не очаквайте и тя да ви хареса. Противно на общоприетото схващане, жените не гледат първо парите. Първото, което оценяват, е увереността в собствените ви качества, каквито и да са. Липсата на пари може да се компенсира с интелект, приятен външен вид, чувство за хумор, и още много други неща.

Докато сме на темата за външния вид, нека уточним нещо. Под "приятен външен вид" не се разбира мускули или лице като на Джони Деп. Разбира се чисти и стилни дрехи, както и елементарни грижи за себе си. Нека отново обърнем ролите. Бихте ли обърнал внимание на красавица, облечена в отвратителна цветова комбинация от дрехи три размера по-големи от нейния? Или по-скоро бихте се загледал по не толкова красива, но стилно и чисто облечена жена?

Та по темата. Същността на горното е, че държанието ви трябва да е в хармония с впечатлението, което искате да предадете. Ако можете (като моята скромна личност) да се държите като няколко различни типа, по-добре за вас. Ако не можете -- придържайте се към себе си. Не мислете за резултата и не се опитвайте да се променяте.

Както споменах в предния пост, хубаво е да имате готов план за действие, но той помага само в началото. От там нататък всичко зависи от вашите умения за общуване. Научете се наистина да се наслаждавате на разговорите с жени. Не мислете само за леглото. Ако мислите единствено за секс, а не ви е приятна самата компания на жена, най-добре си наемете проститутка. Когато попитате някое момиче какво харесва в приятеля си, неизменно ще получите един и същи отговор: "С него ми е приятно. Прекарваме си страхотно, когато сме заедно". Ако успеете да създадете забавно, интересно и незабравимо преживяване за жената, тя никога няма да ви забрави.

Колко пари сте изхарчили да водите потенциални приятелки по ресторанти и дискотеки? Следващия път опитайте нещо по-различно. Помолете я да дойде с вас и да ви помогне да си изберете нови дрехи. Докато сте в магазина, накарайте я да пробва нещо (пола, блуза или каквото и да е). Направете положителен, но критичен анализ на това как й стои. От самото начало покажете ясно, че нямате намерение да й купувате нищо, просто искате да видите как й стои. Купуването на подаръци и плащането на сметката е отделна тема, която ще разнищим по-нататък.

Няколко думи за това какво да говорите. Нека си го признаем -- не сме много добри в разговорите. Затова намерете тема, която я интересува и я оставете тя да говори. От уменията ви за общуване зависи да задавате правилните въпроси (показвайки, че наистина я слушате) и да насочвате разговора в желаната посока. Много важно обаче е още от самото начало да покажете, че я харесвате като жена. Ще ви спести много разочарования в бъдеще. Запомнете, че приеме ли ви една жена само за приятел, шансовете ви с нея са нулеви. Трябва на първо място да ви приеме като потенциален партньор и едва след това като приятел.

Не разказвайте много за себе си. Жените обичат да разкриват тайни. Ако например ви попита какво работите, отговорете, че поправяте джапанки, или продавате запалки втора употреба. По-късно разкажете забавна случка от истинската си работа. Запомнете, че узнае ли всичко за вас, ще изгуби интерес.

Ако слушате нимателно, винаги ще успеете да откриете от какво се интересува, а от там -- и на каква тема да разговаряте. От друга страна не се срамувайте да разкриете вашите интереси и нещата, към които проявявате истинска страст. Позволете й да узнае какъв човек сте. Хората изпитват по-голямо привличане към тези, с които могат да се идентифицират. Ако се замислите, с кого са еротичните ви фантазии? С Анджелина Джоли, или с колежката на съседното бюро? Точно така. Колкото по-достъпен и близък е един човек, толкова повече го харесваме. Използвайте това в своя полза, без обаче да бъдете прекалено достъпен. Поставете й предизвикателство, което е трудно постижимо, но не невъзможно.

Последен съвет. Не казвайте "Би ли ми дала телефона си?". Формулирайко го като въпрос й давате повод да обмисли отрицателен отговор, а никой не иска това, нали? След като се запознаете, споменете, че ще ходите някъде следващата събота. Накрая на разговора й дайте лист и химикалка с думите "Напиши си телефона. Може да се видим някой път". Запомнете, че трябва да прекратите разговора когато ви е най-приятно и чувствате, че имате още много за което да говорите. Не чакайте да настъпи неловко мълчание. Когато денят наближи, обадете й се и я поканете да дойде с вас. Покажете ясно, че ще излизате с или без нея.