avatar

Ето това си избрахме

"Външният министър Румяна Желева обяви, че е дала съгласие да бъде номинирана за заместник-председател на Европейската народна партия, която ще избира новото си ръководство в Бон идната седмица. Това е в разрез с Кода за поведение на еврокомисарите, който забранява на членовете на комисията да заемат други управленски политически постове и допуска само почетно участие, съгласувано с председателя на комисията.

Желева беше попитана от журналисти дали е лобирала за партийния си пост по време на важното заседание на Алианса. Дипломати потвърдиха, че тя е провеждала "частни срещи" в Постоянното представителство на България в ЕС докато в централата на НАТО външните министри са решавали ангажиментите на всяка страна в Афганистан." (линк)

После се чудим защо са ни дали най-жалката комисия, чудна работа. Румяна Желева никога не ми е харесвала, но това което прави тя в момента е национално предателство. Защото тя ще бъде нашето лице в Европейската Комисия. Няма право на такива издънки (поредните при това). Това не й е малка България, където медиите повтарят каквото там ББ каже, докато всички му повярват.

Отвратена съм от случката. Не знам дали сте забелязали новото разпределение на ресорите в ЕК(например тук или на бг-тук). Ако правилно разбирам, защитата на потребителя е преминала към здравеопазването. Чудя се ако Меглена Кунева беше останала комисар, дали Барозо щеше да си позволи да затрие най-обичания ресор от европейците? Едва ли. Но благодарение на едно от най-тъпите решения на ББ, и ние и цяла Европа сме прецакани. Защото точно Кунева прокара някои от най-непопулярните решения сред бизнеса, но затова пък най-успешните и полезни за потребителите.

Кога ББ ще разбере, че Земята не се върти около него и ще започне да взима решения адекватни на реалната обстановка. За да ядосам някои хора, ще цитирам френски депутат:

"The French MP believes the Nabucco pipeline project is risky. "Building gas infrastructure to bring gas [from Turkmenistan and Kazakhstan] can create an artificial conflict with Russia, which we do not need," he said (EurActiv 14/07/09).

"We have no interest in relying on a transit country, whichtever it is. The more we build infrastructure that passes through foreign countries, the more we are creating short or medium-term geopolitical problems," he added.

"The Nabucco project is of no interest if there is no gas from Iran. But gas from Iran is not available for the moment," Guillet said. " (линк)

Това го казва не руснак, а французин и то при положение, че на тях нито Южен Поток, нито Набуко им трябват. И въпреки това, ББ все още не е оповестил решението си по въпроса и продължава да търси съвет от американски фирми (което по принцип е много странна идея при положение, че става дума за стратегически за националния интерес на България проект, независимо дали в добрия или лошия смисъл) .

Не разбирам колко още ще сме стадо...

П.С. Понеже разбрах, че тук е имало някакви драми, които пропуснах за щастие, хора които идват да търсят или правят скандали ще намерят само липсващия си коментар. Предупреждавам, спорете с мен или с другите колкото си искате, но го правете прилично.