avatar

Двадесет и Четри

Двадесет и Четри

(24)

 

 

 

Джак Бауър е агент на американските служби за сигурност. Бори се срещу тероризма и спасява света от ядрено унищожение, химично оръжие или там каквото се сетите. Той е от типа хора дето първо стреля, след това стреля още, накрая вкарва 2,3 куршума за цвят и ако има оцелял го измъчва докaто не му каже каквото му трябва. За не разбралите, Джак Бауър е единствения човек на земята по-слиен от Чък Норис. За другите не разбрали ще кажа: „Не, Бойко Борисов няма място в тази класация!”. И накрая за да не настъпи тотално объркване, 24 е сериал, Джак Бауър е измислен герой, но Чавдар не знае това или поне не иска да го повярва.

 

-         The Following takes place between 1 p.m. and 2 p.m. – Каза Джак/ Чавдар със стържещ глас.

-         Чавдаре, ако не млъкнеш, ще те заведа при директора, отново. – извика госпожа Петрова.

-         Но, госпожо трябва да спасявам света! – изрева Чавдар.

-         Ще го спасяваш в голямото междучасие, сега си спасявай оценката по Бел!

Ентусиазма на Джак/Чавдар беше убит, запален и заровен от тези думи. Той се взираше в часовника си и чакаше да стане 3 часа за да отиде да си спасява света.

-         5, 4, 3, 2, 1.... The Following takes place between 3 p.m. and 4 p.m.

-         Давай Чавдаре, отивай да спасяваш света. – въздъхна учителката.

Докате летеше през коридорите на училището, Джак/Чавдар извади мобилен телефон и набра някого.

-         Клоу, трябва ми информация за един човек! – продлжаваше да стръже гласът му.

-         За последен път ти казвам, че не се казвам Клоуи а Михаела, Чавдаре!!! – извика женски глас от другата страна.

-         Стига де. – отвърна умилително Чавдар. – Моля те, влезни в образ!

-         Уфф, ако не се познавахме от деца, въобще нямаше да се заниамвам с теб! – каза Михаела. – Какво ти трябва Чав.... Джак?

-         Благодаря ти Клоуи – стържещия глас се появи отново. – Трябва ми информация за Абдул Кади Мехмех Алкарин.

-         Боже ,от къде ги измисляш тея – въздъхна Михаела - Джак това е лошо, имам информация, че Абдул се готви да разпространи антракс с помоща на сандвичите в лавката.

-         Мамка му! – изръмжа Джак/Чавдар – Трябва да побързам, сега е голямото междучасие, всички отиват да ядът!

-         Да, както и да е чао.

Джак/Чавдар продължаваше да обикаля коридорите докато свърши разговора, след което се отправи към лафката. Интересно е как един на пръв поглед нормален младеж, може да е толкова ЛУД. Докато тичаше към лафката, пред пътя му изкочи негов приятел .

-         Как е Чавдаре? – Попита с усмивак Митко.

-         Не съм Чавдар!! – извика Джак/Чавдар – Аз съм Джак Бауър!!

-         Ясно, пак си играеш на 24 а?

Митко беше наясно с тази особеност на Чавдар, и не и обръщаше много внимание.

-         Не си играя на нищо, преследвам терорист! Живoта на много хора е в опасност, Мамка му, ако имаш информация по, мамка му, случая кажи веднага! Мамка му!!!

Митко остана втрещен. Състоянието на приятеля му беше по-тежко от обикновенно. Сега наистина си вярваше.

-         Успокой се Чавдаре. Няма никакъв терорист, всичко е в главата ти.

-         Така значи, ти си с тях! Трябваше да се досетя, мамка му, че са те вербували. Мразя двойните агенти. Още повече мразя двойни агенти, които са ми приятели! – тонът на Чавдар ставаше все по- заплашително силен и стържещ.

-         Вече не е смешно, престани. Сега заедно ще отидем при сестрата да ти даде някакво хапче и ще се оправиш – каза Микто след което го хвана за ръка.

-         ПРЕДАТЕЛ!!! – Извика Чавдар хващайки Митко за яката след което го завлече до тоалетната и залости вратата.

-         Имаш 30 секудни – подхвана Джак/Чавдар с тих но все още стържещ глас. – да ми кажеш, каквото искам да знам или ще ти приложа древно китайско мъчение с електричество.

-         Ти луд ли си – извика Митко – От къда пък е имало ток в древен китай?

-         НЕ ТОК, ЕЛЕКТРИЧЕСТВО! – избухна Джак/Чавдар, след което продължи с тихия и стържещ глас – има разлика.

-         Исусе Христе! – проплака Митко.

-         Твоят Алах няма да те спаси!!! – Извика Джак/Чавдар – Така да бъде, ще те оставя тук, по-късно мойте колеги ще дойдат и ще те арестуват.

Агентът под прикритие изчезна от тоалетната и се запъти към лафката.

Джак/Чавдар стеоше пред лафката и се взираше с празен поглед в продавача - Бай Иван. Тръгна към него с бавна крачка, след което забърза и накрая се затича. Бай Иван гледаше и се чудеше какво става. Джак/Чавдар скочи право върху него, след което хвана един пластмасов нож и го заби в коляното на стареца. Силен вик се разнесе в училището. Трима охранители трябваше да осмиряват Чавдар.

-         Конспирация! Това е конспирация! – викаше той – Вас също са ви вербували! Трябва да говоря с президента! ВЕДНАГА!!!!

От тогава никой не е виждал Чавдар. В училището се носят много слухове. От отвличане на извънземни до това, че Той наистиан е агент и сега е в САЩ. Истианте беше леко по-различна. Карлуково, малка стаичка с меки стени. Слаба фигура свита в ъгъла говори нещо:

-         Преживях 3 месеца в китайски затвор. Това е нищо, ще издържа. Ще се върна и ще ги хвана тези терористи!!!! Все пак аз съм ДЖАК БАУЪР!!!!!