avatar

Горещо и страстно фламенко

Ето, че мечтата ми да видя гореща латино кръв се сбъдна! Точно преди малко кацнах на летище София след уморителен полет Малага - Дюселдорф - Мюнхен - София и първото нещо, което направих беше да видя видеоклипа на горещото фламенко, който заснех в едно крайбрежно заведение в Малага.

За тези, които не знаят, Малага е столицата на Андалусия. Андалусия е автономна провинция в Испания. И Фламенкото се води местен танц. Характеризира се със силни, ритмични тонове и често се акомпанира с подобен страстен стил танц, който се характеризира с грациозно изпълнение, в което доминиращи са плясканията с ръце и тропането с крака. Фламенкото въплъщава сложна музикална и културна традиция и въпреки, че се смята за част от културното настледство на Испания, то всъщност произхожда от региона Андалусия.

Но стига приказки! Насладете се на това страстно изпълнение на фламенко и си представете как го гледах аз - на живо е още по-приятно! Песента на певеца звучеше много, много истински, а танцът на момичето се усещаше с всяка фибра на тялото - толкова силно тропаше по дансинга :) И ще ви кажа под секрет - испанките наистина са хубави :) Ако ще се местя да живея някъде, то ще е там :)

 

Y no os preocupeis, seguiré escribiendo sobre Málaga en mis futuros posts :) В превод - ще продължа да пиша за Малага по-късно, сега бързах да споделя впечатлението си от фламенкото там :)