avatar

Българско радио в Германия

Пиша за нещо, което силно ме развълнува! И това са български студенти от Карлсруе, повечето от които следват инженерни специалности, а през свободното си време се посвещават на журналистиката.

Така тези българи в Германия са се наложили и излъчват веднъж в месеца пряко свързаното с България радио-предаване "Без граници". Подготвят го както на родния ни език, така и на немски. Разбрах, че печелят аудитория не само в Германия, а и по целия свят, тъй като всеки има възможност да чуе предаванията в интернет под линка: www.avkm.de/radio

Освен това всеки има възможността да изрази мнението си по отношение на сътвореното до момента и/или да даде нови предложения, както и да подготви собствен материал за излъчване, като им пише на E-mail: radio@avkm.de

Аз много се зарадвах да разбера за тези хора и тяхната инициатива. Защото те безвъзмездно се грижат силата на българската култура и духовното ни богатство да сплотяват българите в чужбина и да стигат до сърцата на местните жители.

Единствено мога да добавя, дано да научаваме за все повече такива организирани и напредничави хора! Мен лично подобни новини много ме радват!