avatar

Будапеща-Бамако Рали

Не истина знам че в България колко интересува хората тази автомобилен рали който се казва Дакар Рали. При нас тази рали много е важна, сега вече отиваше там около 5-6 унгарка група, за да карат колите през Европа и през Сахарата. Но знаете че в тази година няма Дакар Рали, изртиеха цялото.
Но има един друг рали, който не е толкова скъп, и отиват там хората с много прости коли, с лада, с трабант, с стари фолсвагени и така нататак. Това е Будапеща-Бамако Рали 3. Един унгарец измислил преди три години че направи един рали за простите хора, през Европа и Сахара. Първи път само унгарци пробваха пътът, но сега вече пробват пътът хора от Холандиа, от Испаниа, и от други страни. Толкова нмого шофъор иска да тръгва на ралито че вече няма място за 2009-а година, само за 2010-а година.
В тази година (2008) няма Дакар Рали, но събота започва (12. януари) нашият рали. От Будапеща ще вървят през Австрия или Словения, през Италия, през Южна-Франция, Испания, Мароко, Северна-Сахара, Мауритания до столицата на Мали. Мисла ча ше бъде интересно.