avatar

4 КАМЪКА, КОИТО СПОМАГАТ ЗА ФИЗИЧЕСКОТО, ДУХОВНОТО И ЕМОЦИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦАТА

 Децата са дълбоко свързани със света на Природата, в който полускъпоценните камъни играят ключова роля за физическото, емоционалното и духовното развитие.

В ранна възраст, децата усещат дълбока и вродена връзка с лечебните свойства и енергиите на камъните и кристалите и е характерно да биват привлечени към тях.

И все пак толкова много деца в обществото ни не биват насърчавани да изследват лечебните сили на тези природни елементи.

Полезно е да се знае, че скъпоценни камъни и кристали са използвани в медицината повече от 5000 години в Китай, Индия и други древни култури. Те притежават духовни и лечебни свойства, които могат да бъдат проявени по различни начини.

Всеки тип камък има своя уникална вибрация. Формите, цветовете и текстурите имат специално значение ...

4 КАМЪКА, КОИТО СПОМАГАТ ЗА ФИЗИЧЕСКОТО, ДУХОВНОТО И ЕМОЦИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ НА ДЕЦАТА

По-долу са представени 4 полускъпоценни камъни и кристали, които могат да помогнат на деца с различна проблеми и предизвикателства.

Аметист. Аметистът е много популярен кристал сред децата, поради лилавия си цвят. Той е известен още като камък на духовността и доволството. Дава стабилност, сила и вътрешен мир на носещия го. Аметиста осигурява яснота и подобрява интуицията и разбирането.

Той е един от основните лечебни кристал. Има способността да пречиства и преобразува всякакви форми на негативност в енергийното тяло на едно дете. Аметистът помага по време на промяна – облекчава стреса, спомага за успокояване на ума и позволява на детето да спи спокойно.

За деца с увреждания или с емоционална или физическа болка, държането на друза от аметист в стаята помага да се изчистят нежеланите енергии, привеждайки стаята в баланс. За болка по тялото, Аметиста е препоръчително да се сложи директно върху или над района на болка за период до двадесет минути.

Аметистът също помага при кошмари или безсъние - Поставете парче аметист върху нощното шкафче на детето или под възглавницата.

Ахат. Ахатът може да се използва за преборване на чувство за неспособност и ниско самочувствие.

Камъкът често се среща в най-различни цветове, но най-много привличат децата ярките и блестящи цветове. Ахатът е камък на силата и смелостта, който спомага за стабилизиране на емоциите и физическата енергия при децата.

Ахатът помага с приемането на себе си и виждането на истината. Силата на ахата се крие в това, че насърчава любовта между родителите и децата. Камъка помага на момичетата да оценят женската си енергия и същевременно подпомага творчеството по положителен начин.

Ахата също може да се използва и за дерматологични заболявания, например акне, като държите камъка над кожата и го движете в кръгове за няколко минути на ден ....

Розов Кварц. Красив розов кристал с нежна и любяща енергия, който помага на децата да научат едни от най-светлите уроци в живота и това е да обичаш безусловно, да прощаваш на другите и бъдеш състрадателен.

Розовият Кварц е известен и под името „камък на любовта“. Той е друг страхотен лечебен кристал за деца, особено за тези, които имат наранени чувства или проявяват агресия. Способен е да успокои разбито сърце, разбито от виждайки суровата реалност – начина по който нещата са, а не как искаме да бъдат.

При хиперактивните деца, Розовият Кварц успокоява неравномерните емоционални състояния, безпокойство, страх, натрапчивите мисли и много други психични разстройства.

Планински Кристал. Това е кристал, който подобрява цялостното състояние. Вибрацията му е чисто бяла светлина, която отблокира, пречиства и усилва енергията и помага да се манифестират желанията.

Всеки кварцов кристал, по правило има свой собствен енергиен отпечатък и лечебна цел. Когато детето се свърже с правилния кристал, енергията на кристала се използва да трансформира дисхармонични модели на мислене и негативни емоционални състояния.

Децата изглеждат особено привлечени от този кристал и често могат да забележат малки дъги в неговата структура.

Всички тези кристали лесно могат да бъдат открити онлайн, събрани от различни места на света, които по принцип изискват време, средства и усилия.