avatar

have a good trip

28.08 015

На тази спирка чаках автобус 102 около един час, преди да разбера от мой познат, че маршрута му е сменен тези дни. Премръзнала от студ, закъсняваща за час при лекар на топката нерви в мен и идеше да се търкаля по асфалта, за да стигне някак си до желаната дестинация...
Не можаха ли от СКГТ да сложат поне една табела? Или пък са поставили от онези едва крепящи се листчета, които вятърът или недобронамерени граждани са отмъкнали...?
Всичко това започва да става прекалено. Объркването е по-голямо, отколкото там горе си го представят.
Повече от месец в столичния квартал Хаджи Димитър не влизаше нито един тролей. Ставах половин час по-рано, за да ида на работа и добре, че времето беше слънчево.
Вчера се качих на 76 от Орлов мост и той зави към хотел Хемус, вместо да мине под Моста на влюбените, което изцяло развали плановете ми.
Няколко пъти видях 'младосткия' тролейбус 5 да минава покрай Паметника Левски...
Какво се случва с градския транспорт в София?! Превърнал се е в нещо като влакче на ужасите. Наподобява всепознатата игра "тука има, тука няма". Не си сигурен на какво ще се качиш и къде ще те отведе. За студент като мен, макар и работещ, е трудно да си позволи такси и собствен превоз. Кой ще оправдае закъсненията ми за работа и неосъществените уговорки? Кой ще ми върне провалените срещи и загубеното време?