avatar

SOS!!! Или как да купя подарък на чичо ...

Имам си един чичо, който тези дни става на 60 години. Да е жив и здрав още дълги години!!!

 НО това, че реши да ги отбележи в ресторант с гости се оказа проблем за мен. Просто трябва да му купя подарък.Изключвам ризата, като подарък, защото не му знам размера, но му знам номерата и предпочитам да не го питам, не че ще ми каже.

Вратовръзка - със сигурност няма да я носи....

 Отворих нета и гледам подаръци за мъже....и........

1. Часовник - не става, няма да му вижда числата, пък и много ми напомня на едни отминали години, когато даваха часовници за какви ли не трудови успехи.

2. Козметика - е това е интересна идея, но няма как да питам кравите му дали харесват модерните аромати, защото ако не ги харесват, може да застраша живота на човека.

3. Бутилка скъпо вино - не че е прекалено тъпо, но като види една бутилка на каква цена е ще ми каже, че си има цяла бъчва за същите пари - производител и чужди вина, нищо не става, нали неговото си е най-........

4. Русо гадже - това беше смешно, защото от няколко години спътницата му е естествено руса и след кърменето на двете му синчета е доста по-внушителна от всички страни  в сравнение с някоя, която и да е мацка, от корица на списание........Пък и нещо не ми отива аз да го сватосвам - един път е успял сам, ако иска още един опит, мисля че леля ми няма да го върже за крачето на масата.

5. Мотор - преди 20 години щеше да му се зарадва, но сега не е сигурно

6. Кола - поне от 20 години предпочита да го возят или аз поне не съм го виждала той да кара.

Последните две не ги броя за възможност, защото ако решим да му ги подаряваме трябва да организираме цялата рода.

Преди малко казах на една приятелка какъв проблем имам и тя ме посъветва да му купя картина. Супер идея, само че този човек няма да я оцени, най-много да ми я нахлупи на главата. И въобще, как да му  купя нещо? Хем да му хареса, хем да му осатане за спомен. И тя - приятелката, де - ми каза да  разбера какво му е хобито... Е, аз знам. Земедемие. И тук ме разби. Каза ми да му купя мотика с по-дълга дръжка. Това за мотиката го разбирам, но за дължината на дръжката, трябваше да питам, оказа се, че човека така ще стой на сянка докато копае, а ако не намеря подходяща мотика е най-добре да намеря такава, която копае сама. Сетих се за тъщата му, защото докато беше жива, мотиката копаеше без участието на ЧИЧКО ми.

И тук ми свърши фантазията.

Така, че ПОООООООООООМОООООООЩ!!!