avatar

Откриване на зимния ски сезон 2009/2010

  

  Зимният сезон за 2009/2010 в Банско бе официално открит на 12 декември с паралелен слалом между олимпийски и световни шампиони и демонстрационни ски спускания в местността Бъндеришка поляна. Ски легендите Марк Жирардели, Пирмин Цурбриген, Петър Попангелов, Боян Крижай, Пол Акола, Патрик Ортлиб, Петер Мюлер и Хуберт Щролц бяха звездите на откриването.

    С акробатични ски и сноуборд скокове Боровец откри зимен сезон 2009/2010 на 20 декември (неделя). Главният проект, завьршен за новия сезон, е приключването на строежа на открития водоем между писти Ястребец 2 и 3, който подава вода към новата помпена станция за изкуствен сняг и оттам към оръдията за изкуствен сняг, разположени по трасетата на ски пистите. Новост в курорта е удобната ски-връзка между долната станция на четириседалковия лифт Ястребец Експрес и долната станция на Кабинковия лифт. Скиорите ще се спускат до Кабинката и няма да търсят услугите на каруцари по автомобилния път или да свалят ските и да ходят пешa.

    Пампорово бе открит официално на 19 декември. Програмата започна в 13 часа на ски центъра „Студенец", където имаше ски шоу за гостите и туристите. Най-новото тази година е цялостното осветяване на пистата „Снежанка 3" или така наречената „Стената", каза координаторът на Консултативния съвет по туризъм в Пампорово Росен Кефилев. Към момента Пампорово разполага с 19 км. писти, със 70-80% заснежаване,  изграден е нов шестседалков лифт, има вече и нова осветена писта. Всичко това ще даде възможност на гостите, които идват в курорта, да могат да карат ски не само през деня, но и през тъмната част от денонощието. В Пампорово има и редица развлекателни съоръжения и атракции - ледена пързалка, екстрийм парк, екстремни спортове с шейни и АТВ.

Оборудвайте се с място за престой. Прегледайте нашите оферти.

 

Екипът на bulgaria.e-propertyworld.com