avatar

Осъществяване на желания

Мисълта е сила. Тези дни се убеждавам в това. Мисълта има сила да осъществи себе си. Тя носи енергийния заряд, необходим да оформи и реализира самата себе си.
Всяка мисъл може да бъде реализирана. Едва ли има правилни и неправилни мисли, добри и лоши,верни или неверни. Ако има, то реализацията не зависи от полюса им. Мисленето е сила, която ни дава възможност да осъществим нещата. Всяко действие, всяко нещо се ражда първо в мисълта, там израства и се оформя. Мисълта е родилката на всичко. 
Мисълта е сила. Тогава дали не може да се акумулира? Да се генерира? Да се отдава?
Ако мисълта може да се акумулира, това не е ли "пазенето на силите", което правим, за момента, когато са ни нужни? Да пазим силите си, докато се упражняваме, докато ги увеличаваме, докато тренираме и се подготвяме. Да, аз всеки ден правя това-събирам, умножавам, пазя и използвам мислите си за своите цели. Проблемът е, че това е напълно неосъзнато. Ако превърна този процес в съзнателен бих получила много ползи. Бих постигнала осъществяване на желанията си.
Генерирането на мисли е по-ясен процес. При него по-скоро е необходимо да се генерират осъзнати мисли, т.е. да успея да създавам точно тези мисли, които са ползоворни за моята кауза.
Отдаването на мисли може да се види навсякъде. Ние обменяме мислите си, тук проблема е да отвориш съзнанието си за мислите на другите и да умееш да ги събереш с твоите, да отсееш това, което искаш от това , което ти е ненужно в момента.
Мисълта е сила. Търся примери за събиране, предаване, увеличаване на силата на мисълта.
Ще ми помогнете ли ?