avatar

Ние,мъже за дегустация ли сме?

“Страхотен на вкус и не си като всички!
Обаче не влизай с мен в ситуация,
трябваш ми само за дегустация! ..

….Костюм по поръчка,скъп етикет..
плочки релефни,впечатляващ...ПАКЕТ..
Ти какво си помисли?! Не ти прилича..
Срокът на годност кога ти изтича?

 

Слушам новата песен на Ивана  и се чудя дали Робер Мерл и Юлиус Махулски не са били прави,между другото,като се замисля,то от дегустация до консумация май няма много голяма разлика.То аз само веднъж съм виждал лафа ще те глътна/ на живо/ и то на кино –В първият кадър на “Мъже в черно”2 та сега като се сещам за него се чудя-това дегустация или консумация на мъж беше.

И не съм съгласен да ме приравняват с стока,която има гаранция или с някаква напитка,ако ще да е най-скъпата и най хубавата,ама няма да е с душа  и сърце,освен ако не са затворили по погрешка някой дух в бутилката.Пък и от тая метросексуалност,толкова ли сме се размекнали,та чак да изтичаме?Ако не сте съгласни с мен вижте какво е написала една дaма за прословутото равенство между половете завчера в един вестник:

“Първо, не съм съгласна да бъда третирана наравно с ония, които не могат да си плащат сметките сами. Или пък не могат да случват нещата от живота си сами. Било то мъже или жени. Това са хора, които цял живот търсят патерици наоколо, за да стоят или вървят изправени.*

Второ, против съм да взимам еднаква заплата с оня въшкар през две бюра от моето, който се тътри тавряз на работа през ден. Почва биричките от единайсет, грухти междувременно и се раздвижва само, когато някоя по-засукана колежка се обърка, та влезе в стаята.

Твърдо съм против да отида на ново работно място и още от вратата да ми се ухили Жечко Метъла. Който кара каруца без регистрационни табели и не може дори да си храни редовно оскубаната кобила. И който обаче по политическата повеля ще осъмне един ден депутатин. И ще замени каруцата със служебно беемве.

Става въпрос за оня представител на един митологичен народ, на който в квартала му викат Метъла. На галено. Заради особените му заслуги в обезкабеляването на жепето. Та този индивид, който заслужава отдавна да търка наровете в затвора, вместо това събужда най-искрена симпатия в Европейския съюз. Дори еврофондове за неговото "европейско включване" има предвидени.

Такива като мен обаче нямат никакъв шанс да ги заобичат нито в НДСВ-то, камо ли в Брюксел. Нито съм куца, нито саката, нито неграмотна. Каруци твърдо не карам.Аз съм против прокламациите за равенство между половете, равния старт и всички тия грозни лъжи и политически манипулации.

Защото тъкмо тази изпразнени от истинското си съдържание идеи докараха идиотската unisex култура. Която вече фабрикува еднакви дрехи и парфюми за представителите на двата пола. И тотално обърква сетивата ми. Аз обичам да си лягам с мъже. А не с полово дезориентирани индивиди. Които на всичко отгоре се парфюмират като мен. Същинска наглост.

Равенство между половете означава преди всичко обезличаване на женското и мъжкото начало у човека. Изравняване на специфичните полови характеристики, докато не смачкат женствеността и мъжествеността у човека. А те са в основа на половото привличане и съответно пряко се съотнасят към размножителния процес при човека. Тия феминистки напъни за някакво си имагинерно равенство, направо ще изличат вида ни далеч преди глобалното затопляне да е превърнало Земята в нажежена пещ..

Жените литнаха в Космоса, катерят се по крановете, карат влакове и самолети. Излагат се на смъртоносна радиация, ей тъй, заради съспенса. Без да си дават реална сметка как точно увреждат репродуктивните си функции. В името на оня нездрав напън да се види, че макар да сме жени, ги можем тия мъжки работи. Ерго, равни сме, не виждате ли.

С тия екшън драми обаче другарките ми по съдба само бели си правят. Действат вредно и на подрастващите, които нямат грам познание и опит за външния свят. И които са известни със склонността си да слагат всичко, което видят, в уста. Защото така са чули, че се трупа житейски опит. На тях ще им кажем, че изобщо не са секси, когато се друсат по клубовете и позволяват да им се случват едни работи в тоалетната.
Според Ерих Фром равенството означава преди всичко премахване на различията.

Изравняването на жените и мъжете дори по полов статус. Оформянето им като пазарен unisex продукт. Който мирише, облича се и яде еднакво с всички останали. Който няма право да изисква някой да се съобразява с човешките му потребности. В тая дивашка ера човекът, мъж или жена, може да се продава и купува. На същия пазар за роби, който в робовладелския свят е движил търговията с човешка плът. Единствената разлика е в мащаба и организацията на съвременните канали за трафик на хора. Ето такива са преките резултати от възвеличаваното равенство.

Е, какви човеци ще бродят по Земята, когато политическата утопия за тъй жадуваното равенство се осъществи? Ами, както пише Кастанеда, 2/3 от човечеството вече е резултат от скучен секс. От секс, правен на пияно, пред телевизора, докато си мислим, че трябва да ударим една боя на спалнята. Или надрусани, подпрени на кенефа в модния клуб с поредния човекомъж, също толкова надрусан и непознат. Камо ли обичан.
А без обичта, казват хора като Ерих Фром, човечеството не би изкарало и един ден. Без междуличностното, а не телесното сливане на двама или повече души. В което никой не губи индивидуалността си, душата си, женствеността или мъжествеността си.”

Статията е от  в.Новинар от 10.04.авт.Н.Стоичкова,ориг.заглавие “Равенството ми с Жечко Метъла