avatar

Наглост безумна

Таксиметровите шофьори отново решиха, че са по-велики от всякакви пазарни правила и обявиха, че настояват да вдигнат цените на 1.20 лв. на километър през деня, 1.50 лв. нощна и 50 ст. минута престой. Също така, настояват таксата за повикване да се вдигне до 1.50 лв, а уикендите и националните празници да возят по двойна тарифа, сиреч 2.40 лв. на километър или 3 лв. на километър.
Наглостта им не стига до тук. Настояват и ако се вози повече от един пътник в колата, да се заплаща такса амортизация. Тази такса щяла да бъде 1 лв. Само не казват, дали всеки допълнителен пътник трябва да я плаща, сиреч ако се возят 4 души клиенти, да се платят 3 лв. допълнително за това, че така нагло амортизират колата?
Друго нещо - ако пътника има багаж, който трябва да се сложи в багажника, той да заплати още 1 лв. такса.
Моите въпроси към таксиметровите шофьори са следните:
- Кой ви пречи да вдигнете цените? Направете го, пък да видим тогава кой ще обслужвате и дали няма да се избиете за клиенти.
- След като вдигнете цените, ние клиентите можем ли да очакваме, че ще ни обслужвате културно, вежливо, ще сте облечени в униформа с шапка и ще излизате от колата да отваряте вратата на клиента при качване и слизане? Когато клиентът е с багаж ще го качвате сами в багажника и след това ще го разтоварвате? Обещавате ли да се сте къпани, а колите да са чисти и да ухаят на пролетен бриз?
- Ще гарантирате ли, че ще махнете помпите от колите си? При цена от 1.20 на километър и при приблизителна сметка от 20 лв. на курс Попа-Младост няма ли да е малко нагло да продължавате с измамите?
- Обещавате ли, че ще махнете онези картончета с реклами на клубове за компаньонки, които слагате на предното стъкло (виждал съм ги много често в таксита на фирмата Омега на мястото, където в ОК Такси слагат табелката с името на шофьора)?
- Няма да пушите и ще питате клиента дали иска да му пуснете музика и сам да избере каква?
- Возенето в таксито ви ще осигурява ли на пътника и застраховка в случай на злополука, както е в градския транспорт, лифтовете и другите средства за превоз?

Когато постановите такива цени, които вие искате не от друг, а от нас, клиентите на вашите услуги, то аз лично смятам, че заслужаваме много по-високо качество на обслужване.