avatar

Какво пък домъкна котката в новините

Както си говорим за НАСА и човешката цивилизация, вижте какво видях. 

Задържаха Д.Стоянов, атакисти окупираха РПУ

Евродепутатът от „Атака” Димитър Стоянов е бил задържан от полицията в района на парламента и отведен в Пето РПУ.
Това съобщиха за Дарик от партията.
Съпартийците на Стоянов твърдят, че в полицейската кола той е бил бит. В момента активисти на „Атака” са се насочили към полицейското управление, за да разберат причините за задържането.
Евродепутатът от “Атака” Димитър Стоянов е бил отведен за проверка от полицейски служители на 5-то РПУ, след като се нахвърлил върху тях с непристойни реплики, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Около 16.30 часа на кръстовището на бул. “В. Левски” и ул. “Оборище” в София полицаите забелязали четирима младежи, които носели демонстративно вериги. При опита им за проверка на групата и изясняване на намеренията им, дошъл Стоянов и без да се представи, направил опит да възпрепятства работата им.
Полицаите отвели всички в районното за проверка. По разпореждане на шефа на Столичната дирекция на полицията комисар Николай Янев след минути евродепутатът е бил освободен, без да му се снемат обяснения.
Междувременно полицията организира преместването на протестиращите симпатизанти на “Атака” от площада пред сградата на парламента към градинката пред СУ “Св. Климент Охридски”, предаде “Фокус”. Причината е, че преминаващ автомобил е щял да блъсне притичваща възрастна жена. Протестиращите скандираха “Мафия” и "Оставка" при преминаването покрай Народното събрание.
Протестът на "Атака" се насочи към Пето РПУ, след като там бяха задържани симпатизантите на партията. Един полицай е ранен от хвърлена пиратка от събралите се около 50 души от партията.Лицето на полицая е окървавено, предаде “Фокус”.
Волен Сидеров и Павел Шопов опитаха да избутат полицейски джип. Тълпата реагира на този жест и се опита да пробие полицейския кордон, но "атаката" беше удържана. Протестиращите хвърляха знамена и плакати на “Атака” срещу полицаите. Привърженик на партията удари с тояга 2-3 паркирани автомобила.
Пред сградата на Пето РПУ привържениците на "Атака" скандираха "еничари", "турци", "предатели", "червени боклуци", "мафия", "оставка". Служителите на реда са снабдени с щитове и палки, но сблъсъци вече няма. Волен Сидеров продължи да призовава началника на РПУ „да излезе и да обясни, защо са арестувани активистите на "Атака". Журналистите бяха информирани, че депутатът Павел Шопов се е обадил на министъра на вътрешните работи Михаил Миков да дойде на мястото на протеста и да поеме отговорността си. source

Най-забавното е, че циркът става точно когато Камелия Бончева се появява напълно здрава и без откуп. Което е малко доста съмнително. А пък парите за откупа се дават за дарение. Защото похитителите така са поискали. Голям майтап.

Важното е, че Митето пак си е направил весело, обиждал е полицаи и както винаги му се е разминало. Пуснали са го просто, защото е евродепутат. Не ви ли се иска и вие да сте евродепутати? Спират ви катаджии, напсувате ги, те вместо да ви пребият, ви потупват по рамото и ви пускат. И после по телевизията, вие горди разправяте как за пореден път сте унижили българските институции и българските граждани, които са им делегирали тази власт.

Просто един шеметен фарс!