avatar

За Израел и Палестина

Какво мислите за продължаващите вече четвърти ден бомбардировки над Палестина?

Аз лично не разбирам как може една страна четвърти ден да бомбардира друга страна и единственото, което световната "общественост" да прави е да мрънка и да осъжда и двете страни. При положение, че жертвите в Газа са стотици, а тези в Израел са вече 5.

Не си спомням в случката с Грузия кога Саркози точно започна да се разкарва, за да подписват примирие, но в случая не става въпрос за сложната, голяма и сърдита Русия. Става въпрос за държава, с която повечето уж са в добри отношения и която не изпитва ненавист към Европа и САЩ. И никой не си мърда пръста да ги спре? Нещо повече по Евронюз показват щастливите израелски политици как обясняват, че това било само началото и ще изтребят всички терористи! Явно това включва и жените, децата им и всички останали, които се намират наоколо.

Според мен това е неприемливо. Не можеш да бориш тероризма с бомби-така само го захранваш. Унищожаваш организацията, но пък мотивираш повече хората на ниските нива. Човек, който е изгубил всичко просто няма какво да губи. Но независимо от мнението ми, не приемам в 21-ви век, всяка страна да може да си бомбардира, която и да е друга и никой да не реагира остро и да не им налага някакви ограничения. Според мен във всяка такава случка, двете враждуващи страни трябва да се изолират напълно докато им дойде акъла в главата.

Интересно ми е ако Израел започне да бомбардира Франция, за да унищожава терористи какво би станало. Както и на чия страна ще застанат членките на ООН, ако след като Израел си върне Газа, реши че трябва да отърве терористите в Сирия и Иран от мъките им.