avatar

Внимавайте с Pokémon Go


Нова мания е на път да завладее умовете и сърцата на малки, големи и пораснали деца и тя се нарича Pokémon Go.
Играта се възползва от камерата на смартфона и показва света около вас, като играчът се изисква да лови покемони. Така бива инструктиран в началото от професор, който твърди, че прави изследвания на тези същества.
Инсталирах си играта, която е около 50 MB и при първите пускания не искаше да ме регистрира, защото сървърите са претоварени. Когато успях да вляза си избрах аватар и приключението започна. Така се случи, че вървях по тротоара. Почнах да гоня първия покемон и щях да се блъсна в стълб от уличното осветление.

Тогава се зачетох в новините покрай играта. Зачестили са инцидентите свързани с улисията с играта. Много хора вече не обръщат внимание на това къде вървят залисани в гонката на малките виртуални същества. Дори днес се появи новина, че в София две коли се блъснали, защото в едната шофьорът гонел покемони.
В други държави пък смятат да забранят играта в музеи и обществени сгради, църкви и джамии. В Япония пък очаквано МкДоналдс прегръща идеята и дори организира турнири по Pokémon Go в своите заведения.

Лично мен играта не успя да ме грабне. Но явно се харесва на все повече хора и моят апел към тях е да внимават. Никоя игра не е по-важна от това човек да внимава докато е на обществено място. Не пресичайте без да се огледате и зачитайте обществения ред.