Всички постове по мечти ключова дума

Преглед: >
 
Преглед: >
avatar

Да се завърнА....

Да се завърна в блога, когато никой не ме чака е като да се прибера в родината, да мина през двора на бащината ми къща, затрупан с пожълтели и полусухи листа от лозите точно в средата на октомври, когато ми предстои да остарея с цяла година само за един ден и всичките ми познати така да се зарадват на застаряването ми, че чак се надпреварват да ми го честитят.
avatar

Трябва ли да се нося през живота, живеейки за момента?


Жертване на целите ли или...

/Ало, модератора, почвай да модернизираш! Аз съм туууууууук с интуицията и скуката/

avatar

Налей ми

Налей ми вино в чаша от мечти.
Не брой му капките, наливай!
Нека тази нощ виното да шепти
за утрата... на дни отминали...

avatar

Защо работата ми все остава непризната?


Понеже ш’ ставам интуитивна почнах опитите с Аз, Мен и Себе си и по този повод правя моето първо упражнение по автоматично писане, т.е. писане без мислене, не че ми се случва да мисля като пиша, но сега е експериментално. Целта е да се свържа с детето в мен и да заговори мъдрото ми АЗ. :) 

Сядайте и се дръжте здраво! Ще ви заливам с мъдрост....

...
avatar

Психотест

Днес бях на психотест. По начало за да започнеш работа в транспортна фирма го искат, а моите шефове имат още по-голямо основание да държат на него, защото машините ни са с 20 тона по-тежки от позволения максимум, а за размерите да не говорим. Както и да е. Ето малко информация за тези, на които за пръв път им предстои да се явяват на подобен тест. На мен ми беше за втори (първият беше като карах курсовете).

 Критериите, които се оценяват, ги...

avatar

Първите 3000

Вече имам 3000 километра с голямата машина. Карам камион с гондола -- плоска платформа, на която се качват багери, валяци и прочее. Наистина си е гадно. Връзваме ги с колани, но ако 30-тонен валяк реши да тръгне да слиза, едва ли коланът ще го спре.

Което е важно за мен -- убедих се, че мога да карам свръхтежки и извънгабаритни товари без да утрепя себе си или някой друг. Ако утре ми кажат, че не съм готов за тази работа, ще се кача на затворен п...

avatar

Сбъдването на една мечта

Преди всичко искам да ви разкажа някои неща за себе си. Като бебе съм бил страшно ревлив и съм млъквал единствено когато ме качат в кола. На три годинки съм можел да покажа част от колата щом ми я кажат ("Къде е радиаторът?"). На четири знаех всички пътни знаци. На десет почнах да се уча да карам, седнал в скута на баща ми. На 12 карах сам, с възрастен в колата. На 14 без колебание шофирах съвсем сам, ругаейки по останалите идиоти, неспазващи пр...
avatar

Успешните хора

След относително краткия си живот, в който съм имал възможност да срещна доста успели хора, както и да прочета историята на много такива, ето какво открих като общо между всички тях:

 

  1. Имат мечти и не са удовлетворени просто да преживяват нормално и спокойно. Имат стремежи да постигнат нещо стойностно с живота си. Това ги е амбицирало да търсят нещо повече.

  2. Превръщат мечтата си в цел и разработват стратегия за постига...
avatar

Пожелавам ви щастие и ...това!

   Как сте  за празниците?  !  Много дни ни се събират, а те всичките струват пари!  Ако ги  имате( или ги нямате)  как ще посрещнете Великден?
   Бъдете оптимисти!
  Ами ако ви се изсипе дъжд от пари върху главите?
   http://veselba.kafence.com/bg/image/26590
   До края на календарната година, а и през следващите 2-3 ви пожелавам все такава прогноза: леки превалявания от парични знаци, придружени с гръмотевични бури от валута, изразена в евро,  или...
avatar

Герой

Някога, някъде там, всред жълта суха земя, напукана от безплодие и отрова се изправяше черната снага на град. Хората вървяха из свъсените му сиви улици със свъсени сиви лица и почернели от тъга и злоба души. Над тях тегнеше вековното проклятие да нямат това, което искат и да искат това, което не могат да имат. Зад всяко от сивите лица и всяка от черните души се криеше малка розова мечта за райски живот, без страдание и без несгоди – кротък измис...

Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET