avatar

Volver - Завръщане

Току-що гледах филма Завръщане, на Педро Алмодовар. Много хубав филм. И го казвам въпреки отзивите на някои филмови критици, които впрочем, видях наскоро. Тези критици ги канят на прожекциите и после одумват. И пишат по вестници и списания. С част от нещата, които пишат съм съгласен и ги уважавам за мнението им. Но специално за мнението им за този филм не съм съгласен. Някак си чувствам, че са се взели прекалено насериозно.
Някои от кинокритиците са облечени така, че хващат погледа отдалеч с нестандартни облекла и прически и изтънчени движения. Не казвам, че е лошо, харесва ми. Имаше една девойка, която беше невероятно секси и такъв приятно вглъбен поглед, че ми се щеше да се запозная с нея и да разбера какво я води в живота, но не ми стигна смелост - може би беше достатъчно самовглъбена, че да спечели страха ми.
Както и да е. Този път на тези хора им казвам - не сте прави! Може би от гледане на филми сте получили изкривяване на представата ви за живота, не знам, но знам какво чувствам аз секунди, след като съм гледал филма.
Филмът "Завръщане" е силен и хубав. Като другите филми на Педро Алмодовар. Филм за живота, такъв, какъвто е. Без грим (въпреки, че в него има много грим, който се разтича по очите на Пенелопе Круз).

Филм за човешки взаимоотношения - хей, критици, къде търсите тръпката, сюжета и другите неща, които сте нащракали на клавиатурите?
Човешки взаимоотношения, които могат да бъдат и толкова оплетени, колкото са и в живота. Филм за доверието, особено между родител и дете. Това е красиво и това е вълшебството и на този филм. Също, това е филм и за недоверието между родител и дете. Но няма да казвам повече, изгледайте филма. Ако останете поразени може би това е Педро Алмодовар, може би това е идеята на филма. Сигурен съм, че не сте захранени с Холивуд и не сте претръпнали откъм човешки чувства. Ако е така, в което наистина вярвам, то знам, че филма ще ви хареса.
Ето и едно видеоклипче, което направих от филма специално за вас. Една песен и едни очи.