avatar

Скандалната афера за сеч на тополи продължава

Скандалната афера за сеч на тополи продължава в Сливен

 

Сигнали скрити и закрити от прокуратурата!!!

 

Тополите до пречиствателна станция Самуилово се изсичат от фирма, която свали всички тополи край реките в Сливен. Как става съвпадението на фирмата, как кмета Митев нищо не знае и кой ще му държи отговорност на неговия  Адютант, така че да заграбват всичко незаконно?! "Трябва да бъде издадено разрешително от Дирекция "Зелена система" по Наредба № 8 от 05.08.2011 г. за сечене в горите и равнените, издадена от МЗХ (обн. ДВ, бр. 64 от 19.08.2011), а такова не е издавано! Напоителни системи са пуснали незаконна сеч, въпреки че  дървета са имали укрепващи функции за брега на реката. По Наредба №8 не са спазени следните изисквания:

  • Точна и ясна регламентация, в отделните глави, на принципите в управлението на горските територии-общинска собственост.
  • Организацията по оперативното управление и контрола на дейностите в горските територии.
  • Категоризирането на горските територии, за които по реда на други закони не са определени и въведени особени статути и режими.
  • Установяване състоянието на ресурсите и изготвяне на тяхната оценка.
  • Облекчаване на режима за издаване на позволително за сеч.

 

Според новата наредба за опазване на зелените площи, за незаконно отсичане на дърво от фирма, се предвижда глоба от 50 000 лева

Тези хора - жалки палячовци, желаещи да забогатеят на всяка цена, наистина престъпиха всички граници!

Никога в България, та дори и по време на Турското робство не имало такова беззаконие, каквото има сега. Корупцията и престъпленията вече нямат мярка, с която да се измерят. Това вече са някакви космически мащаби!

Не бих искал да наричам това "държава", защото би било обидно за другите, които с право носят това понятие.

Държава (разговорно страна) е политическа общност, заемаща дадена територия, имаща организирано правителство и притежаваща вътрешен и външен суверенитет. Тя е основен институт на политическата система на обществото. Възниква в резултат на общественото разделение на труда, появата на частната собственост и на класите. Чрез система от държавни и контролни органи на държавата осъществява управлението на обществото и обществените отношения. Основните функции на държавата са вътрешни (в пределите на нейната територия и по отношение на нейните граждани) и външни (свързани с междудържавните отношения).

В нормалните държави има закони, права, ред. Има органи, съблюдаващи спазването им и такива, които се грижат за нормалното съществуване на гражданите в тази страна.

ЕКОЛОГИЯ?

Природата на България е безпощадно унищожена с поголовна сеч!

Реки, езера и морско крайбрежие са толкова замърсени, че надали ще се възстановят скоро.

Геноцидът (от гръцки:γενο - род, племе и латински:caedo - убивам) е международно престъпление, при което се предприемат действия с цел да се унищожат частично или напълно представителите на дадена националност, етническа, расова или религиозна група посредством:

Наредба за условията и реда за възлагане изпълнението на дейности в горските територии – държавна и общинска собственост, и за ползването на дървесина и недървесни горски продукти, приета с ПМС № 316 от 24.11.2011 (обн. ДВ, бр. 96 от 6.12.2011)

Наредба № 1 от 31.01.2012 г. за контрола и опазването на горските територии (обн. ДВ, бр. 11 от 07.02.2012), издадена от МЗХ и МВР

Безобразията в Сливен продължават. 

От кого е издадено разрешителното?

Геноцидът е признат за международно престъпление. Според някои тълкувания отговорността за извършен геноцид се преписва не на държавата, а на властта.ii

Сагата има продължение!?!