avatar

За насърчаване на четенето сред децата

Здравейте!

Пиша ви, за да ви разкажа за читателската кампания, организирана от сайта "Аз чета" и целяща насърчаването на четенето сред децата от началния курс. 
По повод световния Ден на Роалд Дал, ние решихме да стартираме играта "Читателска щафета". В рамките на 3 месеца (13.09. - 09.12.2011 г.), всички деца на възраст от 7 до 13 години трябва да прочетат 3 от книгите на Роалд Дал, издадени на български език, а после да ни изпратят специална форма за участие. Условието е книгите да са прочетени лично от децата и това да е удостоверено с подписа на родител, учител или библиотекар. 
В специалния сайт на играта www.roalddahl.azcheta.com има и читателски дневник, чрез който да се възпита читателския навик у децата по един забавен начин. 
Искам да отбележа, че това не е рекламна кампания за продажба на книги, а напротив - по-скоро се опитваме да насърчим децата да посещават и библиотеките. 

Ако са ви необходими допълнителни разяснения по кампанията ни, моля да ми пишете тук или на и-мейл val.stoeva@azcheta.com :)

Ще се радвам да препращате адреса на кампанията и се надявам с ваша помощ идеята ни да стигне до повече деца, за да бъдат приобщени те към четенето.