avatar

Да си направим виртуални книжки, албуми, списания, вестници и да ги публикуваме чрез Іssuu

Идеята да споделя с всички вас каквото знам по въпроса възникна у мен заради чудесния пост на Рози, която показа великолепните приказки на своите ученици, и заради коментара на Деси по повод виртуалните книжки. Наистина прекрасно са се справили дечицата! Как да не ги стимулираме, показвайки творбите им във вид на книга, албум, списание, вестник, портфолио, презентация или нещо друго, за което се сетим.

Ще са ни нужни само няколко минути за това.

1. Трябва да се регистрираме в сайта Іssuu.

2. Натискаме бутона "Browse", за да качим нашия файл, който може да е документ на WORD, PowerPoint, в *pdf формат и т. н.

3. Следва попълване на бланка с описание на:

 - заглавието на документа (Title);

- думи, свързани с описанието на документа (Description);

- думата, която ще стане част от адреса на файла (web name) - непременно на латиница;

- ключовите думи (key word) - минимум две на  брой, които също трябва да са на латиница;

- да изберем типа документ;

- да изберем категорията;

- езика;

- мястото, където се намираме;

Ето едно видео, което направих, за да покажа как се попълва тази бланка. В бързината съм объркала и езика, и местоположението.

Видео - За да си увеличите размера на видеото и да прочетете дребните букви, натиснете бутона Ctrl и без да го отпускате, скролирайте с мишката (завъртете колелцето й).

4. Натискаме бутона "upload document" и ъплоудването, качването, се стартира.

Сега сме готови да разгледаме и прочетем виртуалната книжка, като тази, която децата на Рози са сътворили. А също така можем да изтеглим файла във вида, в който сме го качили. Можем да копираме embed кода и да го сложим в ученическия сайт за четене, където всички деца и родители ще видят детското творчество.



Приятно публикуване, колеги! :)