По повод анкетата

 Засега, според резултатите, най- големият проблем на българските деца е
51.28 % Липсата на стабилна семейна среда и 15.38 % Ниската екологична култура на държавата, застрашаваща природата и зравето на хората в България. Какво можем да направим ние, учителите, за да промен това състояние?
 Според мен, основното, което трябва да правим в предучлищния сектор, е да привличаме родителите все по-активно да се включват в процеса на възпитание и обучение на децата, трябва да разширим работата със семействата и да подпомагаме самите семейства в утвърждаването на стабилна семейна среда. За тази цел е необходимо: 1. Ние, учителите, да утвърждаваме авторитета си сред родителите с качествена работа и възпитано и качествено общуване; 2. Да привличаме все повече родителите като преки сътрудници в нашата ежедневна работа; 3. Да работим активно с децата за изграждане на трайни общочовешки морални ценности
 По отношение на ниската екологична култура: 1. Ние, учителите, трябва да провеждаме ефективно екологично възпитание; 2. Да подкрепяме и насърчаваме децата за участие в екологични прояви и ние самите да инициираме такива; 2. Да се окуражаваме взаимно всички възрастни - и родители, и учители, да променяме ежедневието си в съгласие с основните екологични принципи, както и да даваме личен пример на децата; 3. Да сме активни и да имаме ясна гражданска позиция по въпроси от екологичен характер с национално значение.
Още?