Честита рождена седмица, общност „Образование”! :)


1008-013-63-1068


Това е положението – май съм пропуснала деня, в който трябваше да се отбележи рожденият ден на общността, при това първи по ред! Няма да ви описвам колко разсеян човек съм – в това ще се убедите и сами, ако продължим да си общуваме и занапред.

А сега да направя малка ретроспекция, за да ви разкажа как се роди нашата общност, но ще започна от моето появяване тук.


*     *     *

В края на 2005 година, след като митарствах из разни сайтове да се намирам на приказки с различни хора и след като изпитах маса разочарования от културата и възпитанието на сънародниците ми, сърфиращи из интернет, се озовах в BGlog.net по покана на един модератор на форум, който беше и блогер тук – беше му любопитно как ще коментирам един негов постинг.

И изненада-а-а!... Зачетох се из публикациите и започнах да е удивлявам на написаното, защото то коренно се отличаваше от всичко останало, което бях видяла до този момент. Сякаш попаднах на друга планета – прекрасни взаимоотношения, ерудирани, интелигентни хора. Изобщо – много ги харесах. Прииска ми се да стана част от тях, но си казвах, че аз май не съм достойна да вляза в тяхната компания.

Започнах да следя публикациите в сайта и един-два пъти направих анонимен коментар, но никой не ми обърна внимание. Ужас!

Може би около месец водих борба със себе си дали да се регистрирам и да се появя на „светло”, или да не си правя въобще такива експерименти. Симпатиите към хората тук обаче надделяха и аз на 20 декември си направих акаунт и пуснах първия си пост – „Вместо поздрав”, който съдържаше бисери на мои ученици.

За мое щастие всички ме посрещнаха много топло и успяха моментално да ме предразположат.


*    *    *

След това започнах да пиша постинги – нещо, което до този момент не бях правила. Тогава сайтът беше със съвсем друга платформа и трябваше да разбираш малко и от създаване на уеб страници, за да си оформиш постинга прилично. От онова време са се съхранили няколко статии, свързани с учителската ми професия:

Могат ли художниците да броят?

Чия е тази тетрадка?

Веселата страна на учителските протести

А по-късно: „Нелепи случки (2)


Много скоро се запознах на живо и с главните действащи лица тук, защото бях поканена на коледен купон на Bglog. Може би съм се представила добре в техните очи, защото само месец по-късно дойде предложението да поема като администратор общност „Образование”. Ей, големи вълнения бяха тогава! Ходихме в Пловдив и се запознахме с екипа от програмисти, които изграждат платформата.

Общностите в началото бяха заключени, защото в тях нямаше почти нищо. Идеята бе да напишем няколко статии и след това щяха да се отворят за света. Първата статия е написана на 6. февруари – „Мъдростта на вековете” – ден, който явно трябва да го броим за рождена дата на нашата общност.


*     *     *       

Ами това е! Искам да честитя рождената седмица на всички тук – я да видим колко са станали вече – 228 потребители и … гости на младата ни общност! Да сте ми живи и здрави! Нека това място се превърне в нашето хубаво уютно кътче, където да можем да споделяме всичките си проблеми и радости и където взаимно да си помагаме! :)