avatar

Малките тайни на красивите жени

Винаги се грижете за ноктите си. Ужасно грозно е да видиш дама с олющен лак или изядени нокти. Отделете малко време за ръцете и краката си през уикенда и цяла седмица ще се радвате на красиви нокти. Може да използвате неутрални цветове, френски маникюр, не пренебрегвайте и бързо съхнещите лакове.

Стъпалата също искат грижи. Изтърквайте петите с пила (пемза) и мажете с подходящ крем. Можете да правите бани за краката си с хладка вода и морска сол. Не забравяйте педикюра.

Кожата на лицето също трябва да бъде в перфектно състояние. Ако нямате време да посетите козметичен салон за дълбоко почистване, можете да използвате подходяща козметика. Правете си пилинг на лицето веднъж седмично (утайката на кафето е чудесна за това) и никога не си лягайте с грим.

Меката и кадифена кожа се постига лесно. След баня се намажете с овлажняваш лосион за тяло и от време на време си правете пилинг(на гърба и деколтето е много важен).

Ако очите ви са подпухнали от недоспиване или сълзи, след като си направите чаша чай, поставете охладените пакетчета върху очите си.

Косата. От край време символ на женственост, а ние я оставяме на произвола на съдбата. Правете си маски, ако е изтощена, не прекалявайте с боядисването и химическите препарати, решете я внимателно, предпазвайте я от слънцето и от студ и вятър.

Лошият дъх прави впечатление и то ужасно. Ако пушите, винаги имайте в себе си дъвки или яжте ябълки (те неутрализират миризмата). Ако след като сте си измили зъбите, лошият дъх продължава да ви тормози, отидете на зъболекар. Проблеми със зъбите често са причината.

Гримът е важен, но в бързането сутрин не винаги остава време и за него. За това съкратете процедурата. Задължително нанесете крем за лице, молив (черният молив прави очите по-малки, а светлият ги уголемява) и спирала за очи (изберете водоустойчива, за всеки случай), червило. Това е достатъчно, за да изглеждате добре.

Все пак дневния грим трябва да бъде лек.

Почиствайте добре и внимателно веждите си. Занемарени те просто са грозни. Носете в чантата си пинсета, в случай на случайно изникнали косъмчета.

Хубаво е, когато краката ви са гладки. Вие сами си знаете как да го постигнете, просто им отделяйте време.

За да поддържате фигурата си обикновено ви се налага да спазвате строги диети или да се съсипвате от трениране. Естествено, прекрасно е да тичате сутрин в парка или да се поизпотите във фитнесзалата, но ако нямате възможност ще трябва да се задоволите с малко гимнастика в къщи.

Малко коремни преси и лицеви опори сутрин на гладно правят чудеса. Отделяйте по 10мин всеки ден и ще се учудите от резултатите.

Много полезна е чаша топла вода с лимон сутрин преди ядене. Тя “събужда” храносмилателната система и я подготвя за закуската.

Много жени сутрин не закусват, което е голяма грешка. Една пълноценна и балансирана закуска е задължителна. Ако пропуснете това важно хранене, през целия ден ще си наваксвате, хапвайки по нещо малко, което е калорично.

Вечерята е хубаво да бъде лека и не след 20 часа. Ще видите, че ако не се храните късно вечер, ще отслабвате неусетно.

Походката ви е нещо, което се запомня. Прегърбена или изправена, крачеща или едвам ходеща, бърза, бавна. Не забравяйте да ходите изправена, с опънати рамене и вдигната брадичка. Стъпвайте леко и си наложете равномерно темпо.

За да се чувствате секси и това да си личи, ви предлагам едно малко трикче. Купете си красиво бельо. Вярно, може да е малко по-скъпо, но ще знаете, че е качествено, а и ще се чувствате неповторимо. Може и някой друг да се почувства така, когато ви види.

За да изглеждате добре е важно да подбирате подходящи за фигурата ви дрехи. На дамите с манекенски мерки им е най-лесно, защото на тях всичко им стои добре.

Ето някои съветчета за останалите:

- както знаете черното смалява, така че използвайте този факт;

- подчертавайте това, което харесвате-изрязано деколте, късо потниче, къса пола...;

- ако не харесвате бедрата си, залагайте на широки панталони или разкроени поли;

- ако проблемът ви е коремчето, панталон с висока талия и по-дълга блузка оправят нещата;

- високи токове помагат за издължаването на фигурата.

Никак не изглежда добре жена с “паласки” около талията да носи къси потничета и панталони с ниска талия.

Залагайте на аксесоарите. Те бързо се набиват на очи и ако са добре поставени оставят добро впечатление. Ярък колан или ефектна брошка могат да разчупят семплия тоалет.

Само не прекалявайте.

Трябва да имате: чадър, портмоне, чанта, яке, обувки и анцунг, които не се срамувате да носите. Невероятна рокля за специални случаи.

За повечето неща използвам “трябва”. Не го приемайте като заповеди и нареждания, просто това са неща, които при мен действат. Все пак : НЯМА ГРОЗНИ ЖЕНИ, ИМА НЕ ДОБРЕ ПОДДЪРЖАНИ ЖЕНИ!

----------------

Източник: интернет