avatar

Честит първи учебен ден, скъпи приятели!

Да е лека и успешна новата учебна година! 

Искам да поздравя всички ученици и техните родители и да им пожелая здраве, спокойствие и удовлетворение от съвместното ни общуване в училище. От позицията на учител, ще подчертая, че всички ние имаме общ интерес – да помогнем на нашите деца да овладеят важни знания и умения, необходими за живота; да подготвим младите хора така, че да могат да се справят с житейските трудности и да бъдат победители.

На моите колеги искам да кажа, че продължаваме въпреки всичко, защото сме учители. 

Въпреки промените, чрез които държавата ни абдикира напълно от отговорност, предоставяйки ни мизерни средства, с които някак трябва да се оцелява...

Въпреки реформите, които доведоха до погребване на стотици училища и до съкращаване на много учители…

Въпреки обидите и разочарованията от неуспялата мащабна стачка, които все още носим в сърцата си и търпим тъжните последствия от нея...

Въпреки несъответствието между реалните възможности на учениците да разбират учебния материал и написаните на недостъпен език учебници, по които сме длъжни да преподаваме.

Въпреки неуважението и грубостта, с които ни удостояват някои наши сънародници…

Въпреки всичко продължаваме, колеги!

Желая ви от сърце много здраве, сили и късмет през новата учебна година! По-малко нерви и напрежение, защото нас трябва да ни има. За да го има и училището, в което най-голямото ни богатство – децата ни, да учат щастливи и спокойни в него. 

Специално ще ви поздравя с един невеороятен клип, направен от  моята колежка и виртуална приятелка - Антоинета.