avatar

При звездите

cuorefiore

Знаеш ли какво реших? Ще си отида. Много далеч от теб. Ти нали каза, че всичко е хубаво, когато е далече!

Затуй аз ще отида чак при звездите. И ще стана звезда! Тогава ти ще ме търсиш. През много дълги безсънни нощи. И когато ме намериш сред безброя от звезди, ще изпиташ сладката радост на откривателя.

Телефонът звъни. Чрез него така бързо ме намираш. Само срещу пет стотинки! Как весело звъни! Така е, само когато ти ме търсиш.

Но аз няма да вдигна слушалката. Ще остана при звездите – далечна, недостижима.

А дали няма да е по-добре да взема със себе си и телефона? Ако някога ти стане студено, как иначе ще ме повикаш да те стопля. В такава нощ може да дойде при теб друга, земна. И тогава! Пак този страх от другата! Дали само заради него толкова малко жени стават звезди!... Но аз ще стана!

И един ден ще разбереш колко сили ми е струвало да ти доставя радостта на завоевател.

А защо не отидеш ти при звездите? Но и аз ще дойда с теб. За да ти показвам накъде да вървиш. Защото сред толкова много звезди без мен току-виж си се загубил. И така ще вървим до края на света. Но той, светът, е толкова малък и така бързо свършва в черния квадрат на един вход…

Не, по-добре да отида сама. Но не зная дали няма да ми е студено далеч от теб, дали няма да изгоря без ласката на твоите длани. Казват, че така много звезди са изгорели и изстинали.
 
Все едно. Предпочитам да изгоря, но да остана една далечна несбъдната вечност. И тъй – утре съм на лекции до четири, после на фризьор и след седем и половина ще те чакам да ме откриеш.

____________________

Автор: Калина Цанева