avatar

Програма за колажи

Сигурна съм, че имате голяма колекция от снимки във вашите компютри. Сигурно ви се е искало да сложите повече от една картина на дестопа си. Сигурна съм, че бихте искали да намерите още различни начини да покажете фотографиите си. Аз лично от няколко месеца тормозя една програмка - Microsoft Auto Collage. "Тя е сравнително нов проект, идващ директно от софтуерната лаборатория на разработчиците от Microsoft в Кембридж- Microsoft Research Labs.
Autocollage е хитра проргамка, с която можете да направите страхотни колажи с огромна резолюция, на базата на набор от предварително заснети снимки, подредени в папка.
Вместо да прави колаж чрез случаен подбор на изображенията, софтуерът ги анализира по отделно и намира припокриващите се места, както и други ключови зони, да речем човешките лица.
Така можете да използвате 20 или дори 40 снимки, за да сглобите една огромна фотография-колаж, при това без нужда от ръчното напасване на отделните кадри.
Разработчиците препоръчват да се работи с минимум 7 снимки и максимум 30 – 40, като по подразбиране настройката е за колажиране на 12 фотографии.
Готовият колаж можете да изпратите на роднини, приятели или познати, или да го сложите като тапет за вашия десктоп, дори и той да е широкоекранен. Поддържат се буквално всякакви резолюции при експортирането на колажа, дори и такива, подходящи за системи оборудвани с с два монитора - с бутона Desktop програмата сама поставя получения колаж като тапет за работния плот.
Microsoft AutoCollage работи без ограничения в рамките на 30 дни, с една особеност – на колажите се изобразява воден знак. При пълната версия тази опция може да се деактивира, като цената й е $29.99."


Горните две изречения не се отнасят за академичната общност. Майкрософт пусна подарък само за учители. Можете да си го изтеглите от моята папка - http://dox.bg/files/dw?a=4efdff0f42.

       

Колаж от 16 картинки.