Рошла

от Deneb_50 на 04 ноември 2010, 13:18

Категории: Небивалици - Приказки - Настроения на душата - Семейство - Нещата от живота

 

Имало някъде една Рошла.Живеела заедно със змея Спас  и малките си змейчета в едно гнездо-какво,досега не сте знаели,че змейовете живеят в гнезда.Вече знаете,докато Спас ходел по неговите си змейски работи и да осигурява препитание на семейството си,Рошла била заета с подреждането на гнездото,осигуряване на храната и възпитанието на децата.
А това хич не било лесна работа,докато едното я  заглавиквало с приказки,другото се притаявало в измислянето на поредната щуротия,а Рошла не на шега се притеснявала да ни би да запалят семейното гнездо.както знаете от рекламата на Петрол,те могат да бълват пламъци от малки.
  Рошла била добра домакиня и съпруга-Сори,не знам как се наричат съпругите на змейовете-Дали са хали,лами или змеици.Е и тя си имала някои свои тайни-Обичала да си пийва биричка,та поради тази причина,не можела да бълва огън,а само пушек,това така разсмивало малките и`,че нарочно я дразнели за да видят как пуши и пухти като локомотив.В интерес на истината това се случвало доста рядко.

Обичала също да ходи на фризьор/ка  и да им изправя косите с невероятните си изисквания към прическата си.
Докато те притеснени се въртели около нея,за да изпълнят капризите и`,тя не спирала да разказва истории,толкова интересни и смешни,че останалите клиенти се заливали от смях.Това толкова много се разчуло в Льогнездрошел,че когато Рошла се появявала в салона,той веднага се запълвал с клиенти и слушатели.
 Ако някога минавате през него,може да я посетите,само внимавайте динозавъра,който изпълнява ролята на куче-пазач на гнездото и`,да не ви ухапе или гътне от радост.
А ако  видите пълен фризьорски салон,а в него да се чува само един глас и нестроен хор от смях,може да бъдете сигурни,че Рошла е в него.
 М,да,тя  имала и други тайни,които не стават за приказка,но да се надяваме,че както в приказките стават чудеса,така могат да станат и действителност.