Защо Валентина "Кен Лий" Хасан няма да успее

Да, знам, че знаете коя е. Сигурно и в най-затънтеното планинско село в България вече са чували това. Ако гледаемостта й в YouTube продължава да расте така главоломно, може би съвсем скоро и в най-затънтените села в Бутан, Зимбабве и Гренландия ще подпяват за "малечу мо" и "тулибу дибу".

Нашият малък, но горд народ най-сетне излъчи световноизвестен изпълнител! Ура? Според мен - не. Според мен Валентина "Кен Лий" Хасан няма да бъде нищо повече от един колоритен блясък. Ама един много кратък и много бързо загаснал блясък. Мисля така, заради ето това.

Забелязахте ли какво пише в заглавието - "Improved English"(подобрен английски). Ето именно това ще екзекутира нейния устрем към световни висини - Валентина Хасан ще се опита да научи английски. Това, което никой досега не казва е, че тя отвратително много не може да пее, има стил на обличане на закъсняла абитуриентка и напълно откъснато от действителните й възможности самочувствие. А никой не го казва, защото никой не го забелязва. Всички (вкл. аз) са прекалено запленени от нейния изобретен английски и тънат в неговия колорит.

И в момента, в който изобретеният английски бъде безмилостно унищожен и заменен с един просто зле научен английски, всичките й други "качества" ще изпъкнат. И за наше всеобщо съжаление, ще трябва да се простим с тази "звезда". Може дори да я покажем (късно, разбира се) на някой голям продуцент, който пренебрежително да сбърчи нос пред една обикновена не-пееща жена с кофти английски.

Всъщност, това, което ще се случи, не е нищо ново. Ма хич даже. Това не е нищо по различно от застрояването на Черноморието с разни "Палас"-и и "Вилидж"-и, свиренето на руска музика в кръчмите в Банско, построяването на лифта на Рила. Поредният отказ от нашата българска, пиперлива, живописна, леко просташка, но жива, истинска култура. Поредният жалък опит да имитираме кьопаво западната цивилизация, да бъдем лъжемодерни и луксозни, за да направим пачки с евро.
Само дето тия с пачките с евро биха ни ги дали, за да вкусят от нашия лъхащ на чесън и борова гора характер, а не за накриво построено копие на "Шератън". Биха ни ги дали за "Кен Лий". Но не и за "Ken't liv".