Канал 1 през GSM от утре!

Мтел стартират утре излъчване на Канал 1 по GPRS и UMTS. Съобщението е било направено във вечерната емисия новини на Канал 1.
Засега не се знае цената на това мобилно удоволствие. Само се знае, че стартира от утре на обяд и за активацията му се праща SMS.
Update!
А ето и подробности от Стандарт:

Гледаме мачове по мобилния телефон

Абонатите на “М-Тел” ще плащат за новата услуга според тарифния план

Футболни мачове и шоуто "ВИП Брадър" вече ще могат да се гледат по мобилните телефони. Услугата е достъпна от днес за абонатите на "Мобилтел", които ползват мрежата от трето поколение на оператора. Феновете ще могат да гледат риалити шоуто през услугата за видео разговори. Те трябва да активират обаждане на номер 1732 и ще могат 24 ч да следят какви интриги плетат съквартирантите и как се справят с мисиите си. Цената на мобилната телевизия ще се определя според тарифния план на отделния абонат. След няколко дни "ВИП Брадър" на живо от канал "Нова+" ще може да се гледа и през GPRS.
Цялата програма на Българската национална телевизия вече също е достъпна само за клиентите на първия мобилен оператор. Канал 1 може да се гледа през GPRS и EDGE. Изискването е апаратите да имат стрийминг настройки. Това съобщиха за "Стандарт" от "Воскап", компанията, разработила платформата за първата мобилна телевизия у нас. Услугата ще се предлага чрез абонамент. Дневният ще струва 2 лв. без ДДС, а месечният пакет - 10 лева. Активирането става чрез изпращане на текстово съобщение. До 5 минути получавате отговор от "Войском" с 5-минутна демоверсия на телевизионната програма. Ако телефонът ви позволява инсталиране, след това получавате и съобщение с настройките за активация.