Как да се регистрираме за SkypeOut

Тъй като тези дни ще пътувам за Хановер на изложението CeBIT 2006 реших, че трябва да намеря начин да комуникирам с приятелите си по по-евтин от роуминга начин. За мен това е Skype. И тъй като моята приятелка няма да може да си говори по Skype в работата, аз реших да се регистрирам за Skype Out и да я търся по БТК телефон.

Излиза ми евтино, само 5 ст. на минута! Само в Хановер трябва да намеря Wi-Fi точка за достъп. А в прес центъра ще има безплатен Wi-Fi, така че ще звъня от там.

Как става номера? 

 

Плащат се 10 евро, за които може да се говори с цял свят. Тоест с тях се зарежда дебит на стойност 10 евро. За да си ги купите трябва да имате кредитна карта или да изпратите банков превод до една сметка. Аз ще ви разкажа как се плаща за Skype чрез кредитна карта.

От сайта www.skype.com щраквате върху Skype Out. Влизате със своето име и парола и ви се дава възможност да купите ваучер за 10 евро. Когато въведете адрес и данни за себе си, ще бъдете препратени към сайта Moneybookers.com. За съжаление само с него работи Skype.

Там трябва да си направите акаунт и да въведете номера на кредитната карта, датата на изтичането и, както и трицифреният номер, който се намира на задната страна на картата.

След това идва трудната процедура - верификацията на картата. За целта Moneybookers.com ви отнемат от кредитната карта една сума, която варира от 1.01 Евро до 5 Евро. После вие трябва да видите баланса и да видите колко пари са били отнети и да въведете сумата.

Аз имах проблем с тази част, тъй като Пиреос Банк, към които ми е кредитната карта ми дадоха сумата в левове. Чудих се дали курса се променя, така че не рискувах да ми отхвърлят картата. Вместо това пак се опитах да я верифицирам и този път се обадих в банката и им писах писмо веднага след транзакцията. Те ми отговориха колко пари са били отнети в евро и аз попълних сумата. Voilla!

Веднага след плащането Skype показва сумата от 10.00 Euro. Вече можете да звъните в цял свят! :)