Viva la Salsa

salsaЛатиноамериканските танци са много красиви и е истинско удоволствие да се танцуват, тъй като са пропити с темперамент и чувство. Кубинският танц салса е комбинация от много латино-американски и афро-карибски танци, и е един от най-красивите и приятни за танцуване. Той се отличава най-вече със сложната игра на преплитане и разплитане на ръцете на партньорите и сравнително лесен, но въпреки това увлекателен шаблон от шест стъпки.
В случай, че искате да разберете нещо повече за този красив танц, може да посетите официалният сайт на Салса общността в България. Той се намира на адрес http://salsabor.org и на него ще откриете историята на танца като стил и историята на Салса клубовете в страната ни, информация за отминали и бъдещи Салса балове, състезания и изяви, както и да си свалите безплатно музика, на която да танцувате.
Ако имате желание да се научите да танцувате Салса, можете да погледнете справочникът в сайта, в който са представени всички Салса клубове, сред които клубовете на най-известните салса инструктори Алфредо Торес и Памбос (когото имам честта да познавам, щото живее на горния етаж :). Според информацията в сайта, повечето от танцуващите Салса в България са хора, работещи в ИТ сферата, сред които програмисти, системни администратори и мениджъри, които намират в танца така нужната им почивка. Каква е тяхната почивка и колко добра е тя можете да видите, като посетите фотогалерията в сайта, в която има множество снимки от минали салса партита и фестивали. Лично мен успяха да ме убедят, че танцуването на салса е емоция, която е добре дошла за всеки, зает с прекомерен умствен труд :)
В Salsabor има и форум, в който всеки, който желае може да попита за нещо, което го вълнува или да участва в обсъжданията на различни теми.
P.S. Вече се записах на Салса! Уникално е! Посетете и новата Салса общност в BgLOG :)