Тервел Няголов - Публикации

 

Suggest

Преглед: >
 

Блог

Румба, моля те, кажи какво става с личния блог от вида user.bglog.net и bglog.net/blog/user?  Кога ще се отключи? Ще остане ли линка http://bglog.net/blog/user/site/posts/ който не се харесва като линк за блог, и кога ще стане възможно блогът на даден потребител да се чете без регистрация?
Много хора ме питат и не знам какво да им отговоря :( Затова помощ с отговори на тези въпроси :)...

Формулата за първа страница

Имам предложение за промяна на формулата за поява на публикации първа страница като "Най-дискутирани". Давам пример:
Публикация има 100 прочита и 100 коментара, написани от 10 потребителя.
В момента се взима за формулата 100 прочита и 100 коментара, защото коментарите са 100. Предложението ми е да се взима в предвид 10 коментара, защото 10 потребителя са коментирани.
Така преодоляваме проблема, когато двама души си чатят в публикация и тя отива кат...

Анкета

Румба, моля те, помогни. Не мога да направя нищо относно анкетата в главната страница. В другите общности май сменят анкетите, но в главната няма начин това да стане. Изобщо не ми дава възможност да активирам анкета, както и да затворя стара.
Ако има някакъв начин, който да не съм открил, моля, помощ :)
...

Интервалът на народа

Румба, ще може ли да се направи скоро нещо с тези интервали? Много хора пействат текста си и вече доста публикации излизат със слепени думи, което е много грозно :( Явно и на авторите им е писнало да си оправят интервалите и затова си оставят публикациите така. Знам, че е натоварено, но аз да напомня :)
Аз намерих един "workaround" - щраквате в долната статус лента на редактора, където има две иконки - моливче и "<>". Щракате на втората и се появяв...

Регистрация

Една потребителка ми се оплака, че не може да пише никъде в блога. Тя се е регистрирала в общност Здраве и красота. Симулирах проблема с нова регистрация чрез общността. Веднага след натискане на бутона за регистрация аз съм вече влезнал с новия акаунт, дори без да натисна линка от писмото за активация. Директно ми се отваря общност Здраве като логнат потребител и без да се появи текст, който да ми укаже, че трябва да отида да си видя пощата и д...

Изчезват интервали

Пиша си публикация, пействам текст от друг прозорец във Firefox и накрая в пейстната част изчезват интервали между думите. Същото важи и пействане от Word в редактора.
Също така, няма как да сменя анкетата, не ми позволява да активирам новата :)...

Категории

Пиша това тук, защото повече хора четат в тази общност. Молбата ми е към админите на общности - моля ви, редактирайте си категориите в общностите. Все още в общностите има категории, които са неподходящи. Не се страхувайте да изтрите неподходящите и да си съставите нови :)
Вие най-добре знаете какви биха били най-добрите имена на категории. :)

Errors in page

Една приятелка имаше тежък експериънс току-що. Опита се да публикува постинг, попита ме как се пейства, защото не става. Не намирала начин за публикуване. След малко обяснения успя да види лентата горе. Тя беше влезнала в блога си и не виждаше меню отстрани. Предложение: когато човек си влезе в блога (bglog.net/blog/user) и се е логнал, да вижда меню и отстрани.
После се оказа, че не може да пейства. Предложих и да влезне в IE. Тя каза,

Допълнителни модули

Тези допълнителни модули я работят, я не. Сега изчезна Side RSS модула, активен е само централния, а не съм го махал. И не мога да добавя никакъв, защото ми дава грешка - "Възникна грешка!". Румба, моля те, виж го :) Благодаря :)

Шрифта и двустранното подравняване

Шрифта е прекалено официален и квадратен, не се чувства симпатичност, а по-скоро лъха официалност, от която повечето хора, пишейки в блог желаят да избягат за да си починат. Дайте да е малко по-голям и да не е такъв ръбест.
Също така, това двустранно подравняване дразни. Получава се често голям разкрач, а текста изглежда като еднородна маса от символи, без никакъв въздух в края. Много моля, махнете това двустранно подравняване и оставет
Images, css and javascript optimized via IISpeed by We-AMP