Пешеходителите не са важни, или селото на шофъoрите!

Отново един село: Чъмър. Селото е при Будапещ, някога живееха тук словаци и унгарци, не беше важно място. Сега вече е истинско преградие, много голям, живее тук около 7900 душа. Защо казвам че тази село е мястото на шофъoрите? Защото така видя че в Чъмър пешехотителите не са интересни.

Около Будапеща сега строяват автострадата М0. Тази автострада пък разделил Чъмър на две част. Когато почваха да прострояват пътът казваха че ще има 7 място където хората ще могат да вървят през страдата. Сега завършиха автосртадата и направиха само две мостче над М0, и на мостовете няма път за пешеходителите, само за колата. Няма място за да вървят хората на крак или да карат колето. Учиниците не могат да отиват в училището, защото нямат кола. Много човек който няма автомобил не може да отива в другият част на селото, не може да купи в магазината, не може да отиват в работа. Тази част на Чъмър е само за шофъoрите, само за човек кой има кола.

Хората молиха фирмата (който строява страдата) да направи един мост или тунел за пешеходителите, но фирмата казал че нямат пари за такиви незначителни неща.