0 0 гласа

Политически анализ-преглед 06.02.2020

 

Политически анализ-преглед 06.02.2020



●Мъжете не палят свещи, не ходят по нощни бдения, мъжете нарамват оръжия и сопи, и вдигат революции! Меч и огън може би ще оправят нещата.  Време, в което легендите оживяват. Защото има твърде много вълци в един свят без приказки...

Малките партии и извънсистемните играчи не са алтернатива, нямат никакъв шанс, разводняват вота и работят по този начин за ГЕРБ. За да се кандидатира една личност първо някой трябва да извади едни пари, за да издигне, да предложи, рекламира и организира предизборната му кампания. Кой по дяволите и коя банка финансира антисистемни играчи?

Вариант 1. Сега е достатъчно програмен кабинет от ескперти и ревизия на държавата. За по-дълъг период-например 2 години. И по-редки контакти с чужди представители(посланници/,  най-вече американски/, ЕС и прочие). И едва след това избори.
Без Велико Народно Събрание няма да стане.
С протести няма да стане. Трябва революция, споантанна. Конспирация е организацията за нея. Всичко друго е измама. Без партии също няма да стане, поне докато се наложат някои правила в държавата...
Другият вариант е суспенсидиране на конституцията и военен или подобен режим.
ГЕРБ, това е най-долнопробния, пещерен комунизъм, граничещ с идиотизъм. И онзи БХ, дето управлява държавата като чужда, Пътят към ада винаги е постлан с добри намерения...
Вариант 3. • Истинската революция се случва СПОНТАННО. Конспирация е организацията за нея. Всичко друго е измама.

Aneta Genova: • Революции с уговорки не се правят. Още по-малко - с договорки. Революции се правят от революционери. Ще ги познаете отдалече.
Гласа им ще разпознаете. Ще Ви прониже, ще Ви жегне, ще Ви накара да скочите и Вие. Всичко друго... е друго...
Наистина е време за национален гняв! Първичен, истински, разтърсващ, страшен.
Ако днес не се въоръжим и не използваме силата на Народа, утре лопати ще държим погребвайки България.

Всеки момент води до натрупване на много нови, тежки негативи. Тепърва лавината ще се стовари върху политици и управляващи.

Напоследък модерна е стратегията за водене на прокси-война, т.е. война с посредници, която е силовият елемент на т.н. хибридна война, а новото във военно-техническо отношение е все по-активното разработване и използване на безпилотни летателни апарати /БЛА/ като многоцелево военно средство за решаване на различни задачи на бойното поле, в т.ч. и в прокси-войните.

Обидно е някаква долнопробна крадла да ни учи на морал...

●Тази женица, вещицата, на която ѝ  „говорят звездите и астероидите”, трябва да се лекува, а не да занимава хората с глупостите си. То, вярно, че така си заработва, но абсурдите й стигнаха психиатрични нюанси.!

Президентът  при встъпването си в длъжност се кълне в Конституцията да я спазва, а не да я заобикаля или тълкува. Президентът е човек на честта на пагона и клетвата, която е дал. Просто е като бял ден.

                   

Президента Радев не е мистър Бийн! Някои сега газ пикаят, че няма кого да командват за да си начешат политическите сърбежи. 

Когато джуджета се напъват да бутнат великани е много комично и ако се вземат много насериозно стават жалки и за посмешище.
 
"Прегръдките и целувките не са част от моя политически репертоар. За разлика от г-н Борисов аз използвам други форми на общуване" - президентът Радев

 

Истерията срещу Радев идва от дълбокото смущение, не е фигурант  и няма да играе ролята на палячо от когото нищо не зависи. Радев изключи автопилота и показа, че има намерение да бъде коректив на властта. Човек, който се отнася със страхопочитание към властта, а не гледа на нея като на полагащата му се тройка кюфтета с гарнитура (Борисов).

Президентът Румен Радев: "Свидетели сме на остра криза на управлението на всички нива. Методично се погазват закона и морала и това парализира цели сектори, ситуация без аналог в българския преход,

 

Институции, призвани да спазват закона и да отстояват демократичните институции, го потъпкват. Държавни органи си позволяват да сплашват протестиращи.

 

Това правителство ни лишава от бъдеще като нация, каза още държавният глава и добави: На всичко това трябва да се сложи край!

 

Считано от днес официално снемам доверието от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и не носи перспектива в нашето общество, обърна се Радев към гражданите на България."

чл. 103 от Конституцията - Според алинея 4 срещу президента "не може да бъде възбудено наказателно преследване". Конституционият съд е тълкувал това понятие още през 1992 година.   От своя страна алинеи 1-3 подробно уреждат процедурата по импийчмънт, според която обвинители на президента могат да са единствено народни представители - т.е. прокуратурата няма никакво отношение.  И изобщо - съвсем ясна е целта на чл. 103 - да гарантира независимост на президента на републиката.

Импийчмънт • Президентът, освен че няма много правомощия, но има власт, има и още едно предимство - процедурата по отстраняването му е изключително усложнена. Според Конституцията това може да стане, ако има държавна измяна или друго нарушение на основния закон (без да е уточнено какво). За стартирането й са нужни подписите на 60 депутати, а после поне 160 от всичките 240 народни представители трябва да потвърдят обвиненията с гласуване. Дори да има сериозни юридически аргументи за импийчмънт, процедурата изисква много политически стъпки, които не могат практически да се изпълнят.

Четирима президенти до сега  са сваляли  доверие в управляващите кабинети (Жельо Желев- кабинета на Филип Димитров, Петър Стоянов- кабинета на Жан Виденов и Плевнелиев- кабинета на Орешарски)  като всички критики към съответните правителства  са били основателниИ останалите трима ли са призовавали към държавен преврат?

Впрочем единствено атаките към президента са опити за държавен преврат!

https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/Неадекватността-на-главния-прокурор-в-казуса--Президент-Радев-

Как се нарича опит за сваляне на държавен глава чрез незаконни действия и средства?  И какво се прави по този казус?

Политическата отговорност трябва да бъде поета


Февруари е добър месец за поемане на отговорност и подаване на Оставка на Борисов3 . Каквато и промяна да правим в политическата система и в политическият спектър, тя задължително трябва да включва първоначален психиатричен преглед.

 

●Всъщност вече оставките не вършат работа, нужни са арести и стадиони, защото както е тръгнало,няма да имаме сили да се завлечем до урните.

 

●Мъжете не палят свещи, не ходят по нощни бдения, мъжете нарамват оръжия и сопи, и вдигат революции! Меч и огън може би ще оправят нещата.  Време, в което легендите оживяват. Защото има твърде много вълци в един свят без приказки...

 

● При  контролиран и купен вот, при неграмотно и купено малцинство, при  400 000 държавни чиновници, нормално е да победи мафията ГЕРБ. Впрочем с всеки избори намалява % за ГЕРБ. Това за тях победа ли е. Като вземем и в предвид ,  че едва 10% от имащите право на глас са гласували за тях?! Всъщност ГЕРБ управлява с 574 хил. гласа (9% от всички избиратели). Де факто ГЕРБ е в кома.  А правителството е избрано от 107 депутати от НС, това народен вот ли е?!


●Не приемам  и не понасям когато дрогирани екземпляри  и хора с чуждо самосъзнание да ми дават тон, насока и посока, кога и как да се чувствам българин или не.   Диапазонът е широк: между "мисирки" и "келеш"!

Някой все още вълнува ли се какви са полюциите и обърканите халюцинации на Недялко, ПИК, „Петел”, „Блиц” , Пеевски, Беновска( Най-фрапантен е случаят с Илиана Беновска. Чрез регионалното софийско радио К2 тя е получила 203 651,60 лева от Баце смешника); Ива Николова и Ивайло Крачунов(БЛИЦ).? Някои изобщо вярва ли им и дали им се връзва все още?

 

Недялко, ПИК, „Петел”, „Блиц” , Пеевски, Беновска и Ива Николова, Ивайло Крачунов , мушкайте се колкото искате под шлифера на Еднокнижника, НО НЕ се занимавайте с Президента на Република България Румен Радев, нито със Председателя на БСП Корнелия Нинова.
https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/Жегата-зад-ъгъла---ГЕРБ--и-Борисов

Плевнелиев, нали си протестантин бе, кво се бъркаш дето ти не е работата?!
Продукт на Модела Кой-Мой-Твой
Политическото  и природно недоразумение, естественият идиот и безродник Плевнелиев,  продължава да не изразява българската истина, а бълва собствената си, поамериканчена позиция, халюцинациите и щуротиите  на ГЕРБ по въпроси, които изобщо не са в неговите умствени възможности и компетенции...  В 2013, когато палячото заяви, че сваля доверието от правителството „Орешарски”, не гълчахте, а сега отворили едни мисирски човки…

Съдията от Специализирания наказателен съд Андон Миталов
 е съдията, който пусна обвинения в шпионаж Николай Малинов да отиде в Русия и да получи орден от президента Владимир Путин, уточнява "24 часа". Освен Миталов забрана да влизат в САЩ имат съпругата му Корнелия Стойкова-Миталова и дъщеря му Гергана Миталова.

Нефелната лелка с оцъклените очички. И натурализирания италиано-американец,  евангелисткия протестант Помпео. 
Груба намеса в българското правосъдие от страна на чужда държава. Всеки съдия решава по собствена съвест, убеждение и законите отделните казуси.За корупция се говори,когато служебно лице се е облагодетелствали за да извърши или не извърши определено действие. Съдия от специализирания наказателен съд има правото сам да решава без да се допитва до американските служби. Цинизмът и гаврата са пълни. 

●Вече оставките не вършат работа, нужни са арести и стадиони, защото както е тръгнало,няма да имаме сили да се завлечем до урните.

 

●Мъжете не палят свещи, не ходят по нощни бдения, мъжете нарамват оръжия и сопи, и вдигат революции! Меч и огън може би ще оправят нещата.  Време, в което легендите оживяват. Защото има твърде много вълци в един свят без приказки...

●●
При ГЕРБ бруталността и  цинизмът са издигнати в ранг на официална социална политика.   Политическата отговорност трябва да бъде поета.  Някой беше казал, че в най успешните корпорации няма демокрация. 

 

●ГЕРБ премина мярката на централизиране и узурпиране от един човек на властта.

 

●Подозирам, че ГЕРБ ще се удави на дъното на пресъхналите язовири...


И това е премиер, спрял три руски и един турски проекта.  Всички около мене са виновни, но аз - не".

Голямото предателство на един малък премиер;  Само заради признанието на Борисов : "Правим всичко за САЩ..." , Борисов пред парламента: „За спирането на "Южен поток" имаше натиск от страна на ЕС и САЩ”  и Борисов  от Турция на 22.09.2019: Независимостта не е важна, важното е, че сега сме с ЕС и САЩ.

"Унгария, това е нашата държава, нашият дом и нашият живот и никой друг, освен унгарците, не може да взема решения за тях"  - Виктор Орбан

"Каквото кажат големите началници" - Бойко Борисов

Този човек  трябва да бъде разстрелян за национална измяна.

Ярък белег на духовна селяндурщина е да се гнусиш демонстративно от народа си.  
Чужда държава официално заяви, че ще променя българската конституция... Това е недопустимо! Това е агресия. Това е пряк удар срещу суверенитета на България. Надявам се да има кой да преведе думата на ГМР и гербопитеките.

Какво значи Борисов разпоредил по тежки наказания за непълнолетните?! Как еднолично ще нарежда на всички и ще се бърка в области, където му не е работата? Ало независимия главен прокурор, съда, къде сте бе?

За Баце- Майната ѝ на България! Важно е пиара,  позирането с футболисти и прегръщането с жени... особено с жени. Все едно. че жена не е видял...

Това е крадеца на джанки и банки-Бойко Борисов(БХ)

Най-големия простак на републиката още занимава цяла България, Европа и света  с простотиите си. Просто вече не може да се владее! Дрънка и прави глупости, обаче страхът го тресе яко силно, ама много яко и много силно…

Борисов  е удобен със своята зависимост на някои чужди фактори,  затова все още го държат на власт.

https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/Жегата-зад-ъгъла---ГЕРБ--и-Борисов 

Пред Борисов има един само ход.  Може би ще подаде оставка.

Следващото - служебното на президента правителство, то ще е на "пачи" яйца.   В чудо ще се види дали да строи или не балканския поток.

Каквото и да направи, Борисов после ще го обвини.“

Проблемът му - на Борисов   е, че въобще не е сигурен дали ще му бъде пазен "гърба" от хората, които ще го сменят.

А за тях - да го тикнат в ареста въобще няма да е проблем.

И тук става сложно.  Не е сигурен за кожата си, как да се оттегли...?!

В това време - остане ли, то няма как дълго още да шикалкави - или строи, или не...

Ако тръбите на балк. поток се придобият от САЩ, може пък да мирясат, но до колко Путин, а и Ердо ще са склонни на това?

Нали поради тази причина Русия слага байпас на Украйна...   И въобще, колко дълго още ще балансира на върха на игла?

Според мен - дадат ли му гаранции, че ще го оставят да харчи заработеното, то той, чрез вота на недоверие ще се изхлузи като мокра връв.

 

Затова сега се вменяват руски шпиони и прочие сценарии…  

Но, Борисов, Менда, Горанов, Киро Джапанката не е България. България още нищо не е решила. Специално за € искаме референдум! https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/Валутният-борд
„Не си въобразявайте, че ще ви позволим да се измъкнете от мизерията.Започнали сме ви и ще ви довършим. Няма да позволим Русия да ви помогне с икономически проекти. Умирайте кротко и не роптайте”! Това ни казват американци и прочие  евроизродска паплач.
И безродниците гласуват закони,  бордове и  ERM-2 за да ни закопаят по-бързо…

ЕВРО  Влизането в еврозоната означава износ на ВСИЧКИ финансовите резерви - злато, валута, ДЦК и т.н... собственост на България, в Европейскта централна банка във Франкфурт. Срещу това ще получим правото да печатаме евро. за целите на паричното обръщение в България, но до размера на "обезпечението" в ЕЦБ. Отделно от това трябва да внесем и пропорционална ежегодна вноска в т.н. Защитен фонд, за спасяване на фалирали банки и държави в Еврозоната. Тук е причината  "Вишеградската тройка" да не се натиска за еврозоната.  ERM-2 е валутният съюз на ЕС     

ЕЦБ изобщо, ама изобщо не се интересуват от нашите закони и условия.!

Ама, нямало тогава да влезнем в чакалнята.  Да подаваш молба за нещо и да ... поставяш условия. Ами естествено.

Чехия: Само луд може да иска да влезе в Еврото сега, и да плаща €3 трилиона дългове на старите членки...

 

"България, която не можа да бъде убита от приемането й в Евросъюза, сега ще бъде ликвидирана чрез приемането й в еврозоната".  Иво МАКЕДОНСКИ

На референдум Дания отхвърли еврото. А питате ли се защо Англия не въведе еврото? Швеция?

 

Гърция- всъщност това беше най-голямата операция по разграбването на Гърция в най-ново време!

 

Все замирисва на кинти, които някой се кани да сгъне… Зорът  е за едни 20 милиарда Евро, гарантиращи Валутния борд. Кой и как  да  ги чопне?


Въвеждането на еврото €  в България (не дай Боже това някога да стане) ще отключи най - низките търговски Страсти у добросъвестните ни търговци: ако нещо струва 1 лев, на другия ден след въвеждането на новото платежно средство вече ще струва 1 евро. Спестяванията на хората в банките (отнася се за тези, които все пак имат някакви спестявания, освен заеми и ипотеки) ще се обезценят още на момента (банките си знаят плана още от времето на сривовете на "Балканбанк").

Престъпната жилка освен, че ще обезцени спестяванията, но и ще покрие поредните кражби/липси на държавни средства по сметките в чудовищни размери.

Европерспектива:  Пенсията от 200 лева става 100 евро. Заплатата от 500 лева става 250 евро. Бобът от 5 лева става 5 евро... 

Анна Заркова:   "Когато Краденето е държавна политика, никаква прокуратура не може да го спре", казваше главният прокурор Филчев навремето си. Към това аз бих добавила днес: Не може да го спре и никакъв Помпео.

Антоанета Младенова:  Когато политиката стана  поминък, Алеко Константинов написа Кодекса на труда "Бай Ганьо".

Голям праз!  Георги Георгиев-сороосоид и свиреп русофоб. Може би имаме кръвосмешение. Не всеки бъбрек става за всеки човек.

Според моите разбирания соросоидите са на същото ниво с герберастите..

Впрочем  Горанов кога ще си плати наема, данъците и таксите с които ощетява държавата...?

Elenko Bozhkov:   Кой ще е победеният във войната Пеевски срещу Божков? Има един сигурен губещ: Бойко Борисов! Ако победи Божков, Пеевски ще разкара Бойко като ненужен. Ако победи Пеевски, агитката на Левски ще разтропоса целия ГЕРБ. И още нещо: със сигурност Бойко го е страх много повече от агитката на “Левски” отколкото от “Единение”-БАН!

"Нове АД холдинг" отговаря: "Противоконституционно отнемане на действащ лиценз носи своите правни последствия и потенциални финансови обезщетения в размер на милиарди."

 Защо няма арест за Кирил Домусчиев? 53 милиона липсват!  В.Симеонов ли му осигури имунитет? Излиза, че двамата са се прегърнали в името на едни  53 милиона лева!

Божее, колко ли ще остане от колекцията на Васил Божков.  Да си го кажем честно: ако находките не бяха в неговата колекция в България, щяха да са в чужбина в частни колекции. Колекцията е автентична в сградата на Нове АД Холдинг, която е със статут на музей. А в  държавните музеи повечето експонати са ментета и фалшификати. Работата е, че сега няма да останат в България. А той ги държеше в България!

Васил Божков Член е на Ню-йоркската академия на науките от 2000 г.

През 2005 става Почетен директор за Европа на IBC – Cambridge.

През същата година получава световно признание за принос и достижения в областта на икономиката от Световния конгрес по изкуства, наука и комуникации.

През 2005 година става почетен носител на медала „American Medal of Honor” за изключителните му постижения в областта на бизнеса и икономиката (от Американския биографичен институт, САЩ).

Г-н Божков е сенатор в Конгреса на световните нации.

От 2007 е генерален посланик на Обединената културна конвенция.

Нобелов лауреат от Американският биографичен институт.

Нахлуха в КТБ по заповед на Цацаров и Гешев и изчезна колекцията и ценни картини и предмети на изкуството. Някой да знае къде са? Имаше едни описи, едно чудо. Питайте патилия Игор Марковски, който още чака отговор къде са му картините от прокуратурата.

Колко души от вас смятат, че прокурорите и милиционерите от школата в Симеоново, ще съхранят предметите на изкуство и колко смятат че ще ги разграбят, точно като хуни?

Тук не става дума за това дали и в какво е виновен Божков, а за реалната опасност от разграбване на колекцията, като ги оформят като "веществено" доказателство.

На тези лумпени не им трябва законен процес, обвинение, присъда, такъв който съхранява стойността и натрупаното. Трябва им башибозушки грабеж.

Колекцията от антики  принадлежи на фондация „Тракия”, създадена от Васил Божков, за да опази и популяризира културното наследство на българските земи, която като фондация е отделно юридическо лице. Какво е сторила фондацията на Гешев и прокуратура,  че да се описват и изземват антиките, престъпление ли е извършила?

След Цветан Василев, последва Васил Божков. Не са без значение и колекциите които притежават,  а може би заради тях станаха постановките; Първият изтънчен колекционер, притежаващ най - добрата колекция на картини на Владимир Димитров - Майстора, Вторият, притежаващ може би най - богатата колекция на антични монети, ритони и други антики  в Европа. Картините на майстора изчезнаха мистериозно, натоварени на един камион, така вероятно ще стане и с колекцията на Божков, както казват хората "Куче влачи, диря няма".

Нямам съмнение, че това е поръчка на американските секретни служби и ФБР е главния вдъхновител и доставчик на компроментираща информация, върху която прокуратурата е изградила обвинението си.

Защо се удря най-богатият българин? Познавайки методите на Чичо Сам за контрол на васални държави, ликвидиране на ярки личности и успешни работодатели е предпочитания метод за саботиране на политическата система и икономиката на набелязаната държава.

Президента Румен Радев, е също цел за поразяване.   А наш Гешев е само един послушен екзекутор-шут.

https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/9-прилики-между-акциите-срещу-Васил-Божков-и-КТБ


Посолството на САЩ в България си позволява да дава оценка на българското външно министерство, прокуратурата... и прочие държавни институции,  което е ПРЯКА НАМЕСА във вътрешните работи на страната.  ХЕРО МУСТАФА да бъде обявена за Персона нон грата.

Действията й представляват заплаха за националните интереси на България, защото превръщат страната и народа ни в МИШЕНА.

 

Армен Попов: Този Гешев наистина се е развихрил. Вчера публикува СРС-та, а днес, когато стана ясно, че това представлява престъпление и даже някаква партия подала сигнал срещу него в специализираната прокуратура по този случай, той отрича да е публикувал СРС-та. И си позволява да раздава квалификации срещу хора, които според Закона са невинни до доказване на противното с влязла в сила присъда. Това показва не просто некомпетентността на гл. прокурор, а показва мафиотската структура на една партия, овладяла държавата, в която само президентът им е трън. Един ден всичките им престъпления не само ще излязат наяве, а ще се изучават в университетите като тежък пример за престъпност, овладяла цяла държава.

https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/Неадекватността-на-главния-прокурор-в-казуса--Президент-Радев-