0 0 гласа

Партията на Станислав Трифонов и референдумите

 
Партията на Станислав Трифонов и референдумите



I.   Имам предложение.  Да направим референдум за отцепване на България от парламента.


Станислав Трифонов е написал в т  нар. програмна декларация  това , което  го пише в декларациите на всички партии.       Предизборните обещания са едно, реалността -друго. 


Станислав Трифонов  ще продължи пагубната за народа ни традиция  ГЕРБ да управлява чрез малоумни "патерици".    


     Впрочем Станислав Трифонов  партия ли учреди или тайно общество?


Оказва се, че логото на партията на Слави Трифонов е в нарушение на закона. Знакът на „Няма такава държава“, представен при криминалното учредяване, изобразява контурите на синя длан, върху която е експониран българският национален трибагреник, пише ПИК.
Това е в нарушение на член 5 от Закона за политически партии, който гласи:
Чл. 5. (1) Политическите партии не могат да използват в своите символи герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения;


Румен Дечев‎:  АБСУРД!!!   Като чета тази декларация и капка съмнение не остава у мен, че се появява поредният политически питекантроп. Няма нито едно социално искане, не се поставя въпросът за ревизия на приватизацията и раздадените криминални концесии, нито за държавен контрол върху стратегическите отрасли. Искане за ограничаване на собствеността на чужденци върху българската земя или пък за ограничаване размера на собствеността върху земята, да не говорим. Няма такова нещо. Национална сигурност? Абсурд! Чалгаджията с такива проблеми не се занимава, ще ни предостави на Турция. Разрешаване на демографската криза? Къде ти? Колкото по малко - по-добре. Тъкмо ще има място за мигранти. И за мигрантите ни дума също, очевидно Чалгата ще се придържа към европейските директиви. За Истанбулската конвенция и ювеналното законодателство - все едно не съществуват, Учиндолецът явно се разбира с джендърите. Що се отнася до мажоритарните избори, с тях в парламента ще останат само представителите на ГЕРБ, БСП и ДПС от досегашните формации, плюс бъдещата му партия от наркомани, чалгаджии и пълни тъпаци (бивш електорат на ГЕРБ). Този човек ще е не по-малко опасен от Борисов, не по-малко прост е, но пък е далеч по-нагъл и безскруполен!
  
 Защо телевизионният водещ Слави Трифонов се вози в брониран джип "Рейндж Ровър" в кортеж с "Тойота"? Защо го пазят общо седем въоръжени охранители?  Кое налага един шоумен да се придвижва из София като бос на картела Меделин, или поне като Жоро Илиев и Таки?  Нали народът много го обичал и той идвал да го спаси? 


    На фона на синхронното антиСлави говорене отляво и дясно, все повече изпъква мълчанието на софийската десница.  Заобикалят темата като чумаво прасе.    Христо Иванов, Атанас Атанасов, Тома Белев, Радан Кънев и присъдружните им политолози и грантови експерти не мъцнаха нито дума.  Дори карикатуристите от Прас-Прес не се вдъхновиха от новата тема барем за една карикатура. И там е пълна суша.
Толкова е тихо на фронта на софийските грантояди, че чак става подозрително.   


Намирисва на бъдещ съюз (официален или задкулисен)  между  жълтопаветната  лига и Слави Трифонов.
На гърба на този човек е татуирано за вечни времена "NO MERCY. Аз идвам и нося ада със себе си".
Просто „Няма такава държаНКА”
Станислав Трифонов имал бизнес и с износ дърва. Едно говори, друго прави. Далаверата е да влезе в парламента и да узакони парите си...


Пиарите на шоумена вече пускат материал как преди време той е искал да се самоубива.  А сега се подпира на бастун.  Къде им е мигрирало достойнството, за да будят съжаление у хората?


http://mejdu-redovete.com/слави-ще-се-комбинира-с-демократична-б/?fbclid=IwAR1dCql4wC9fhEl8tp-ICHOZow2uC7Qf_tn6dWs9FNGoKydbh8gV1PVvpV
Измамниците от The Clashers.  Съвсем умишлено качва 1500 човека. 1 от тях си топва краката в рилските езера, което е повече от недопустимо. Но въпросът е дали е само един?  Затова нека не се правим на жертви, да не обвиняваме, че държавата ни е скапана, защото ни наказва за нарушенията на законите и да си поемем вината. Всяко си има последици, включително и търсенето на бърза слава   Впрочем сайта е на Станислав Трифонов.

https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/Слави-Трифонов


©Ванко Българионъ Николов©° ®●ВБН●

---------------------------
Защо Слави сега направи партията си, а не когато беше в пика си, когато имаше възможност да бъде голямата вълна? Защо не даде възможност на журналистите по някакъв начин да участват в това учредяване?


 


След 15-20 дни ще се молят всички хора около него да участват в предавания. С тези думи бившият изпълнителен директор на БНТ и политически PR Нидал Алгафари коментира партията, която учреди някогашния му колега Слави Трифонов.


 


„Най-важното, за което тепърва ще трябва да се говори, е кой стои финансово зад такъв проект. Ако се разрасне до изключително големи мащаби, със сигурност това не може да се случи само от Слави Трифонов”, каза той пред Нова телевизия.


 


„Тези бизнесмени, които биха отпуснали огромни средства, за да се създаде една партия, се броят на пръсти, те са 4-5 имена. Всяко едно от тези имена, ако застане зад проекта на Слави, ще значи нещо”, посочи Алгафари.


 


„Ако Слави наистина искаше да успее референдумът, нямаше да задава тези въпроси, а щеше да зададе основния въпрос: дали хората искат свикване на Велико народно събрание. За всеки един въпрос вътре има спорове”, заяви той.


 


Според главния редактор на списание „Биограф” Георги Неделчев на Слави  играта му е да се изкара жертва. „Това е единственото, което работи при такова влизане в политиката. Само че единият сценарий беше да е жертва на телевизията, в която работеше. Явно има нещо, което го възпира да използва тази риторика.


 


Остава другата жертва: ние организирахме референдум, който хората харесаха, но те не го изпълниха. Това вкопчване в референдума не го разбирам. Това е изключително глупаво. Дори хората, които са гласували в него, както Слави Трифонов иска, са разбрали, че май тези точно неща със субсидиите на партиите не са много полезни”, коментира той.


 


„Трябва да си намери нов враг и нов фактор, от който да се оплаква, за да се героизира.


Ако съдът откаже регистрация на партията му, ще го героизират. Той само това чака – нещо да стане, да има някаква забрана”, посочи той.

Блиц
--------------------------
II.    Целите на новата партия били да се наложат исканията от референдума на Слави. И друг път съм обсъждала колко лоши са въпросните искания и колко лесно беше да бъдат заблудени два милиона и кусур гласоподаватели. Изреждам:


1. Депутатите да бъдат намалени от 240 на 120. Следствие: Кворумът на народното събрание ще бъде от 61 души. Което означава, че един закон може да бъде приет с мнозинство от 31 човека. Ако днес се оплакваме, че повечето народни представители работят за бизнес интереси, вместо за останалата част от населението, то 31 депутати дори не трябва да бъдат "корумпирани", за да гласуват по определен начин - със сигурност 30-40 души ще си бъдат сами по себе си защитници на собствените интереси. При всички положения ще има най-малкото толкова "бизнесмени". Второ, по данни на ЦИК в момента имаме 6 млн и 355 хиляди гласоподаватели, което значи по един представител на всеки 26 481 души. Ако се намали наполовина броят на депутатите, то всеки ще представлява по 52 963 души. Голямо представителство, няма що!


2. Преминаване към изцяло мажоритарна система. Това означава циментиране на основните партии в политиката и невъзможност да влязат в нея нови такива. Всички ще започнат да се коалират, за да имат поне някакъв шанс да излъчат представители. Което означава да се правят отстъпки в принципите на партиите в името на коалиционното партньорство. Идеален пример е Мая Манолова, която се опитва да събере гласовете на хора, които имат напълно противоположни виждания за икономиката и политиката. Безпринципност, ето какво ни очаква.


3. Отнемането на субсидиите от партиите, защото 1 лв. субсидия си е точно това. Тази точка вече я приехме и тепърва ще сърбаме попарата от връчването на политиката в ръцете на бизнеса. Сещайте се сами какви пари може да събере една партия, бореща се за правата на работниците, спрямо една, защитаваща правата на бизнеса.


4. Въвеждане на задължително гласуване. Значи като ми изтъпанят да избирам мажоритарно между Слави и Бойко, аз ще трябва да гласувам задължително ЗА един от двамата. Но на мен и двамата са ми противни. Не искам да гласувам за никого от тях! Пример ще бъдат изборите в София. Повече от ясно е, че на балотажа ще отидат Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. За мен и двете са ужасен избор! Откъде накъде ще ги легитимирам, давайки гласа си за една от двете? Аааа, можела съм да гласувам и "не избирам никого"! Да, ама мога и да си копая градинката, вместо да си губя времето да се редя на опашка за гласуване.


5. Да се гласува електронно: Отдавна и с всякакви материали обяснявам, че това е отвратително и съм абсолютно против! Първо, означава пълна власт на работодателя върху гласовете на работниците му! Вече изобщо няма да има нужда да ги заплашва и убеждава - директно в офиса му секретарката ще гласува вместо тях, като им вземе необходимите електронни карти или каквото е там. Купуването на изборите ще бъде лесно и бързо, а корпоративният вот - с огромна тежест. Второ, не съществува електронна система, която да не може да бъде хакната, да не говорим в България. Сигурност ли? Да си говорим ли за НАП?


6. Пряк избор на главния прокурор, на националния омбудсман и на шефовете на областните дирекции и районни управления МВР. Това е пълна подигравка! КАК точно бай Кольо от Бяла Слатина ще знае какви са качествата и способностите на някого, когото е видял на снимка на билборда пред кварталната кръчма?!


7. Повече референдуми: Без медии, независими от бизнес и правителствени интереси, които на всичкото отгоре са пълни с прости журналисти и водещи, НЯМА как един човек да си изгради интелигентно и обосновано мнение. Резултатите от избори и референдуми са чист продукт на медиите! Има ли някой, който да не знае на какво ниво са нашите? Самият факт, че референдумът на Слави беше подкрепен от милиони гласоподаватели, които така и не разбраха, че ВСИЧКИ точки са срещу техния собствен интерес, говори колко страшно би било да оставим решенията на една необразована, политически и икономически невежа, овцедушна маса, водена за носа от всякакви шарлатани.  


Даниела Пенкова



https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/Слави-Трифонов