0 0 гласа

ПОДВИЗИТЕ” НА ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА

 

ПОДВИЗИТЕ” НА ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА

Тя е натрупала доста актив. Ето някои от тях:

- Тя налага идеята, че сме пришълци в собствената си земя. Така дава права на съседите ни за териториални претенции към нас. И те ги използват.

- Тя измисля митичното племе "прабългари" – дивашко монголско чергарско племе с неизяснен произход. Така ни сродява с турците и им дава право за претенции към нас. Изключва ни от семейството на белите народи. Дава на македонистите богат материал.

- Тя налага у нас идеята за "славянско море" в миналото ни и в жилите ни. Така дава право за претенции на Русия към земите ни.

Чертков(руснак); Н.С.Державин (руснак); М.Сперанский (руснак); Константин Иречек (чешки еврейн); Якоб Веис* (евреин); Карел Шкорпил; Херменгилд Шкорпил; ф.И.Успенский (руснак); Юрий Венелин; Павел Йосиф Шафарик* (чешки евреин); И.В.Ягич (руснак); проф.В.Томашек (чех, австроунгарец); Геза фехер* (унгарски евреин),

 

"Официално" са ни фалшифицирали историята руснака Чертков и  разни чифути-Шафарик, Иречек, безродника Златарски и други знайни и не знайни "герои", които "харизаха" древната тракийска/българска история/ на данайците от Етиопия, които от 1821 г. се казват гърци!; Нищо не казват за покръстването ни лично от апостол Павел и апостол Андрей първозванни, на разгрома на истинската Първоапостолска вяра, който нанася княз Борис първи на християнската ни илирийска църква/четете д-р Ганчо Ценов и Асен Чилингиров/

В 870 г.  българите изоставят българското си верою,  първохристиянството-Българската Апостолска Глаголическа Църква и приемат  гръкоюдейския(еврейския)  вариант на т.нар. православно християнство.

Д- р Ганчо Ценов много добре е описал как фалшификациите и манипулациите на Васил Златарски водят до загуба на изконни български земи. А Чилингиров посочва как 70 год. след това в новото издание на БАН многотомникът " История на България" продължават остарелите и неверни тези, въпреки новите археологични и изворни проучвания! Така враговете на България крадат история и култура от нас с любезното съдействие на официалните ни историци. Може да се стигне и до заграбване на нови земи( Не дай, Боже!) дори...

 

Константин Йосиф Иречек(евреин). По неговата история написаха учебниците, по които поколения българи учиха че сме тюрки, татари, произхождаме от Кавказ, Алтай, Монголия . Че сме почитали някакъв Тангра-мангра и прочие глупости. Това ли е „академичната основа”?! Приноса за вас е може би разделянето ни след Берлинския конгрес, като предтекста е че сме дошляци и няма за какво да претендираме. Заради нея осакатиха страната ни след Ньойския пакт и т.н.

Освен тази написана от него "История на България", Иречек се е облажил като български министър, народа го е хранил и след това заради неговата "История", са ни е*ли мамата без извинение.

Защо не споменавате, че е "отдал напълно живота си в служба на" чуждо разузнаване?

Едва след въвеждането на този "научен термин" "прабългари"( Петър Мутафчиев), въз основа на хипотезата на Чертков, Шафарик, Иречек, че българите са с хунски произход, а хуните са приемани за тюрки, следователно ордата на Аспарух са различни от българите, нахлували в Ромейската държава още от 4 век. сл.н.е. И едва след това започват да се търсят веществените доказателства, за да потвърдят хипотезата. Започват археологически разкопки и така и се появяват от нищото тези "прабългарски" некрополи, грънци, юрти и прочие.

Но върховото ѝ достижение е РАЗКЪСВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В НЬОЙ И КАРТИТЕ НА ЗЛАТАРСКИ !!! Васил Златарски и учениците му, които оглавяват научните учреждения в България дават в ръцете (не лично, разбира се) на дипломатите на Великите сили и Гърция карти, според които Тракия и Македония не са български земи. С тях в Ньой формално се оправдава разкъсването на България и хвърлянето на стотици хиляди българи под робство. Картите излизат в чуждоезични трудове на Златарски и сътрудниците му. На български не посмяват да ги публикуват. Резултатът от Ньой е, че и днес повечето българи в България сме потомци на бежанци...

Това е главното престъпление на историческата наука в България към българския народ - че докато той се бореше за национално обединение, тя работеше срещу него. С картите на Златарски и неговите сътрудници, дипломатите на Гърция и Великите сили аргументираха разкъсването на България пред българската делегация и с тези карти се изгавриха над българския народ. Васил Златарски години работи, за да им ги даде в ръцете. "За да преподава своите лъжовни схващания, че Тракия и Македония не са български земи, схващания, които се оказаха катастрофални за съдбата на българския народ при определяне границите на неговата държава в Neulli (Ньой), Златарски е получил от държавата заплата около седем милиона лева." /Материали от съдебното дело на д-р Ганчо Ценов/

Подписването на Ньойския договор. Тежкото задължение се пада на Ал. Стамболийски. Веднага след това той демонстративно счупва писалката, с която е заставен да подпише. В Ньой българските делегати са третирани по-скоро като безгласни арестанти, отколкото като дипломати.

ЗЛАТАРСКАТА ШКОЛА Е НА ВЛАСТ И ДНЕС !!!

Тази школа и днес държи научните учреждения у нас. Тези учреждения продължават да провеждат линията ѝ - по същия начин вече цял век. И досега не са се отказали от нейните постулати Заради тази историческа наука, българския народ и до днес търси прародината си някъде из Азия и никой не може да му я намери. Учебник след учебник си противоречат. За безкрайните гаври на които подложиха прабългарите златарските последователи няма да стигнат томове. След повече от 100годишни експерименти и издевателства, българинът вече не знае какъв е, откъде е и за къде е...

Прочетете и за отхвърленият от историците и академичната общност най-български историк Д-р Ганчо Ценов- https://starotarnovo.blogspot.com/2018/11/blog-post_22.html. Едва ли някой друг български историк е изричал толкова силни и категорични думи като д-р Ценов: „Нашата религия е нашата история”.. „Не земята, не богатството, не езикът даже, но историята прави от известна група хора народ и че без история няма народ. Прочее има история, има народ; няма история, няма народ.”

На снимката: Демонстрация срещу Ньойския договор, десет години след подписването му

Източници: https://bgistoria.jimdo.com , http://www.sitebulgarizaedno.com