0 0 гласа

Когато джуджета се напъват да бутнат великани и Президентът Румен Радев

 

Президентът  Румен  Радев

Когато джуджета се напъват да бутнат великани и много комично и ако се вземат много насериозно стават жалки и за посмешище.

Президента Радев не е мистър Бийн! Някои сега газ пикаят, че няма кого да командват за да си начешат политическите сърбежи.

• Президентът Радев отново хвърлил камъче в блатото и опръскал пунктуално виновните за актуалните безобразия.
Радвам се, че президентът систематизира атаките си и става все по-последователен в действията си, с които разобличава властта на шайката.
Враговете му тия дни го нападнаха за думата "Единение", която употреби в едно от изявленията си. Не пожелаха да проумеят и да вникнат в смисъла на казаното. Не проумяха не схванаха, че "Единение" не е еквивалент на "Съединение" и се хванаха за глупашкото лого, което краси фасадата на парламента ни. 
Не се замислиха, че "Съединение"-то е механично действие, а "Единението"-то носи друг заряд и предполага разбирателство в името на някаква идея. Не може да има "Съединение" между фашисти и комунисти, между социалисти и капиталисти, нито между трезвеници и любители на алкохола. Може да има "Единение", скрепено с договор за взаимна поносимост и достатъчна търпимост, за да не се избият едните и другите помежду си.
Радвам се на проявите и изявлениеята на Радев и неведнъж съм казвал, че в негово лице виждам един нормален мъж и политик, който има огромен потенциал да промени нещата в нашата кочина, въпреки некачествените обвинения на яростните му противници, че идвал от нищото, нямал политически опит и т. н. Като че ли Борисов, Цветанов, Караянчева, Сидеров, Каракачанов, Симеонов и останалите негодници произхождат от древни и вековни болярски и аристократични родове и са затънали до уши в политически и управленски опит. 
Очаквам Радев да се възползва и от останалите средства, които конституцията му позволява и те да са обръщения към народа по БНТ и изявления от парламентарната трибуна, адресирани към 240-те негодници. Вярвам, че Радев ще направи и това и с нетърпение го очаквам. Някой трябва да каже "СТОП!" на бандитите.


Всъщност, Румен Радев е единственият, който някога е встъпвал в политиката, специализирал стратегия и глобалистика в елитна чуждестранна военна академия, която е завършил с отличие. А това го прави най-квалифицираният политик в България.

Президента Радев за едни е натовец,за други с Русия. А,той е човек,истински. Колко години след "Демокрацията",...привикнахме на шмекери и сега ни е нереално... 

Радев много яко им бърка в смешните мозъчета.


Елена Гунчева:   Президентът очаква подкрепа от нас. Той сам не може да инициира подобна огромна промяна. Очевадно за всички ни е, че БСП, увлечени във вътрешните си битки, не застават до него в тази битка. И по-скоро са притеснени от популярността му и се чувстват застрашени. Много пъти Радев ни призова нас, хората, да кажем какво мислим, да излезем. Ние ръкопляскаме, след това отново пием три ракии и питаме: ама той защо не прави нищо.  

https://www.facebook.com/el.guncheva/photos/a.258619591469753/391891988142512/?type=3&theater

Като не ти харесва Првзидента Радев , върви на майната си откъдето си дошъл.    

Започнаха яки плюнки и кал по президента. Затова, че им казва истината в очите  и не им трае глупостите и щуротиите.

Неуважаема госпожо, Вашият Баце си търси потвърждение на успехите в България в Брюксел, а Президентът пита народа си как живее и черпи сведения от реалността, а не от виртуалната реалност, в която ГЕРБ живеете. Естествено е, от висотата на заплатите, постовете и „усвояванията“ на обществени поръчки, членовете на ГЕРБ и лакеите наоколо да не забелязват мизерията и недоимъка. Или пък да не искат да ги забележат.

Най-обича да показва лудостта си!


Някой все още вълнува ли се какви са полюциите и обърканите халюцинации на Недялко, ПИК,  „Петел”, „Блиц” , Пеевски, Беновска( Най-фрапантен е случаят с Илиана Беновска. Чрез регионалното софийско радио К2 тя е получила 203 651,60 лева от Баце смешника) и Ива Николова? Някои изобщо вярва ли им и дали им се връзва все още?
ПИК шантажира Борислав Игнатов с нови снимки: Няма да ги пуснем, но се откажи от кметската надпревара”.
Недялко, ПИК,  „Петел”, „Блиц” , Пеевски, Беновска и Ива Николова
,  мушкайте се колкото искате под шлифера на Еднокнижника, НО НЕ се занимавайте с президента Радев, нямате капацитет. Също и с  Нинова.

Valentin Georgiev:  ●  Основният проблем според мен не е в ПИК и Недялко - те са просто една медийна бухалка за защита на властта. Безскрупулна, безцеремонна, не подбираща средства, камо ли да очакваме да се съобразява с някакви професионални и етични стандарти. Било на журналистиката, било чисто житейски.

Основният проблем според мен е в двойния аршин на самата власт

Вярно, при ПИК прокуратурата не знам дали е уместно да се намеси - имам предвид законово, но други органи като СЕМ например, макар че става дума за сайт на Пеевски, биха могли да го направят. Но не го правят. Завеждането на дела от страна на потърпевшите е дълга процедура и недостатъчна като възмездие.
Борисов и Фандъкова "осъдиха" публикацията от кумова срама, но това е само вид морално "наказание", което, заедно с мощното недоволство на всички останали, Недялко възприе едва ли не като реклама и настървено каза: Битката ми с вас тепърва започва!

Импийчмънт
Президентът, освен че няма много правомощия, но има власт, има и още едно предимство - процедурата по отстраняването му е изключително усложнена. Според Конституцията това може да стане, ако има държавна измяна или друго нарушение на основния закон (без да е уточнено какво). За стартирането й са нужни подписите на 60 депутати, а после поне 160 от всичките 240 народни представители трябва да потвърдят обвиненията с гласуване. Дори да има сериозни юридически аргументи за импийчмънт, процедурата изисква много политически стъпки, които не могат практически да се изпълнят. 



© Ванко Българионъ  Николов©° ®•