0 0 гласа

1989-та - 2020-та година и Соца

 


1989-та - 2019-та година.  Години откраднат живот. 30 години бушува гражданска война.   Бъдете тревожно свободни,  а не спокойно управлявани. Не гледайте озъбени света.   Гледайте света сериозно и с лека ирония. Не се оплаквайте, че народът ни е малък, правете каквото можете,  ХОРАТА в него да са повече… Не е задължително хората с обикновени дрехи и стари коли да са неудачници. Те имат семейство да хранят, а не обществото да впечатляват...    
https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/Жегата-зад-ъгъла---ГЕРБ--и-Борисов


10 ноември 1989...   Поколението, което рухването на Стената завари на попрището жизнено в средата, изгубеното в превода поколение на прехода - от една илюзия към друга.  Бяхме на по тридесетина години... след още тридесетина осъзнахме, че от къмъните на рухналата Стена - сами съградихме Лабиринта от множество стени, в който се лутаме и до днес.


Hristina Ivanova ● "Преходът" от "зрелия социализъм" към дивия капитализъм мина - 30 години! Всичко е опоскано, разграбено, унищожено, продадено от „популистката” и "автентичната" "десница"! С "помощта" на продажни , корумпирани, алчни, некомпетентни, престъпни властимащи, избирани от нас! Такава демокрация не ни е нужна,демокрация,която ни направи обслужващ персонал на Европа,докара изпедерастени ценности и ни гледа от високо мизерията! Малките държави са били винаги пионки на световната сцена, но едни добри ръководители могат да извлекат от най-малкото дивиденти-например географското ни положение! НАТО, ЕС - дрън , дрън.обърнал се Илия, пак в тия....! След прехода ще настъпи "промяната" ........да се смееш ли, да плачеш ли, ... смешен плач! Бог да пази България!  
 
Но за градските психодемократи, най-належащото е премахването на Паметника на Съветската армия и прекръщаването на някой столичен булевард на името на Вацлав Хавел.  


Оказа се, че вятърът на промяната е духал от ада.   30 години жадувана... измама.


Не  забравяйте, че всичко това ни го причини демокрацията! Доведе ни до път без изход!   
Другото е от лукавия!


Докато  Социалистическа България показа на всички нас, истинското значение на думите гордост, самоуважение, национално и човешко достойнство, които след това ни бяха отнети от така наречената демокрация! Демокрация-свободен достъп до кофите на богатите. През соца престъпно било хората да НЕ ровят в кофите за боклук...
Когато се разбиваха основите“ А това стана след преврата от 89-та година когато, вкупом ,всички правителства унищожиха и разпродадоха за медни стотинки, създаденото от трудолюбивият ни народ. 30 години още разграбват същия "фалирал комунизъм".
Плюят соца, пък първи се натискат за държавна работа... 
Преди 1944г за 66г 3 национални катастрофи. 3 поражения във войни, без да сме губили битки…


Много ми е смешно 35 и надолу-годишни да ми обясняват колко лошо се е живяло през социализма...     
Някои говорят така, сякаш преди малко са говорили лично с Бог или с Христос...  
Комунизмът бил престъпление. През соца престъпно било хората да НЕ ровят в кофите за боклук...
Цената на банана- зверски кражби, корупция и много смърт...


Народът ни не е прост, нито глупав! Българинът може да живее мизерно и пак да се смее! И да псува умее.
Вие, които го обиждате, явно не сте част от него?
Левски и Ботев са знаели какъв е народа, но са отишли да умрат за него. Колкото и да изопачават историята, Те и Народа са ГЕРОИ!
Вие разбирате лично от вашите рецептурни възприятия.


Не искахме на бригади да берем домати, затова сега ходим да берем ягоди в Англия и маслини в Гърция.  Искахме банани и станахме бананова република.
" ВРЕМЕТО Е НАШЕ " !  Да, разбрахме че времето е ВАШЕ! И не само времето! Аз искам да ви питам: Къде е НАШЕТО ВРЕМЕ? Къде го дянахте , и него ли изнесохте и продадохте?  Докато пеехме "Времето е наше",   някой наистина си го взеха...  И направиха си "кръгче" с него за едни 30 години...
Адът дойде с всичко, за което си бяхме мечтали. С бананите, с ченгетата,  със свободията и либеразма...
Самият баща на фашизма - Мусолини казва, че "Когато интересите на корпорациите надделеят над всички други интереси, това е фашизъм."


Навремето имаше планова икономика, всичко се планираше и следеше, и подменяше, отремонтираше, като предварително се проектираше.
Да 86-та магазините бяха пълни с всякакви стоки. След това се създаде изкуствен дефицит. За да подготвиш хората за " промяна" трябва постепенно да ги лишаваш от разни неща. За да искат "промяната".
Добри Божилов:   При социализма се създава илюзия за дефицит. Реално се ползват повече стоки от при капитализма. Причината са цените. При соца магазините се опразват, защото цените са ниски. Това създава впечатление за дефицит. Рафтовете са празни, но търбусите са пълни.
При капитализма вдигат цените, но хората няма как да купуват. Това създава илюзия за изобилие. Но изобилието е само в рафтовете, не в търбуха.
Свалете днес цените до нивата на соца, да видим колко ще издържат магазините. 3 дни. И после затварят.
Соц магазините издържаха 40 години.
Сега имате в изобилие много неща,  макар повечето некачествени. Но скоро няма да имате деца, на които да ги купите. Великата демокрация дойде, която конфискува децата ви...

Не  забравяйте, че всичко това ни го причини демокрацията! Доведе ни до път без изход!  

Другото е от лукавия!


По времето на социализма градоустройствените планове на София  и по-големите градове твърдо се съобразяват с въздушните потоци,които преминават през града.Така въздухът остава свободен и пречиства всичко,което би могло да надвисне над София и прочие...  Сега тези въздушни потоци са ликвидирани,заради безумното презастрояване, без оглед на каквито и да било съображение.


Стефан Северин:   ТОВА НЕ Е НОСТАЛГИЯ, Борисов , евроатлантици и грантояди! 
Когато искат да обидят мнозинството българи, защото си спомнят с добро Онова минало, ТЕ – безродниците, казват : носталгия! Няма носталгия, другарю Борисов,  а просто факти, които ако ще и сто години да управляваш, не можеш да стигнеш! Кой спаси българина в тази зверска нашенска демокрация? Ами това: 92 на сто от българите имаха свои жилища, няма значение какви са! 62 процента имаха второ жилище, 46 процента имаха вили! Няма в света такова чудо! Ако не беше тази собственост, натрупана при социализма, българите щяха отдавна да загинат! Ще припомня и друго: 300 души две години ровиха из Европа, за да търсят „милионите” на Живков. Не намериха и пет лева! Понеже сега е на първа приказка водата: 12,5 милиона декара имахме поливни площи. Сега са…250 хиляди! Имаше изградена СИСТЕМА за водите, язовирите и разпределението. Сега няма нищо! Борисов, това не е носталгия, а жесток укор към твоето бездарно управление!

Истински народен съд е в лицето на баба Стойна.   Ако това бяха хора, мъката на този събирателен образ, щеше да ги удари повече от куршум в сърцето!

Предлагам датата 10 ноември да бъде обявена за ден на национален траур с литийни шествия. Аз няма да правя помен, но смятам да направя курбан за оцеляването на България.



Вече оставките не вършат работа, нужни са арести и стадиони, защото както е тръгнало,няма да имаме сили да се завлечем до урните.

●Мъжете не палят свещи, не ходят по нощни бдения, мъжете нарамват оръжия и сопи, и вдигат революции! Меч и огън може би ще оправят нещата.  Време, в което легендите оживяват. Защото има твърде много вълци в един свят без приказки...

Вариант 1. Сега е достатъчно програмен кабинет от ескперти и ревизия на държавата. За по-дълъг период-например 2 години. И по-редки контакти с чужди представители(посланници/,  най-вече американски/, ЕС и прочие). И едва след това избори.
Без Велико Народно Събрание няма да стане.
С протести няма да стане. Трябва революция, споантанна. Конспирация е организацията за нея. Всичко друго е измама. Без партии също няма да стане, поне докато се наложат някои правила в държавата...
Другият вариант е суспенсидиране на конституцията и военен или подобен режим.
ГЕРБ, това е най-долнопробния, пещерен комунизъм, граничещ с идиотизъм. И онзи БХ, дето управлява държавата като чужда, Пътят към ада винаги е постлан с добри намерения...
Вариант 3. • Истинската революция се случва СПОНТАННО. Конспирация е организацията за нея. Всичко друго е измама.

Aneta Genova: • Революции с уговорки не се правят. Още по-малко - с договорки. Революции се правят от революционери. Ще ги познаете отдалече.
Гласа им ще разпознаете. Ще Ви прониже, ще Ви жегне, ще Ви накара да скочите и Вие. Всичко друго... е друго...
Наистина е време за национален гняв! Първичен, истински, разтърсващ, страшен.

Ако днес не се въоръжим и не използваме силата на Народа, утре лопати ще държим погребвайки България.

Всеки момент води до натрупване на много нови, тежки негативи. Тепърва лавината ще се стовари върху политици и управляващи.



https://bglog.net/blog/Balgarionn/site/posts/Евроатлантизъм-и-психодесни