5 чая за по-добро здраве

от MaiaEdreva на 01 септември 2014, 21:58

 

Ако се потопим в света на чая, със сигурност ще останем там завинаги. Разнообразните вкусове и начинът на приготвяне, който е същински ритуал, превръщат напитката във вълшебство за сетивата и здравето.

Оолонг чай за отслабване


Съдържанието на катехин (антиоксидант) в комбинация с кофеин изгаря мазнините от тялото ви с бързината на пещ. Оолонг съдържа полифеноли, които имат противовъзпалително действие. Внимавайте с консумацията на захар в напитката, защото ще загубите ефекта на чая.

Чай от пасифлора за безпокойство


Пасифлора представлява дървесна лиана, която расте в тропическите и субтропическите райони на Южна и Северна Америка. Растението помага на хора, които изпитват тревожност. Опитайте да успокоите ума си с чаша чай преди лягане.

Черен чай за свеж дъх


Сутрешна доза чай от черните листа ще ви помогнат да запазите свежия си дъх - те имат високо съдържание на полифеноли, които са мощни оксиданти и спиратнатрупването на плака, образуваща се върху зъбите.

Чай от джинджифил за главоболие


Коренът има противовъзпалително действие и се справя успешно с болките, атакуващи главата. Чаят помага, като облекчава кръвоносните съдове и активира естествените опиати в мозъка, които облекчават болката. Изпийте една чаша и ще се почувствате значително по-добре.

Чай от шафран за здраво сърце


Древната египетска подправка, получена от цветовете на шафрановия минзухар, съдържа антиоксиданти, които предотвратяват сърдечносъдови заболявания, намалявайки възпалението в артериите. Чаят действа отпускащо и предизвиква потене, което ускорява пречистването на тялото от токсини.