Седем дневна здравословна диета.

от styllisima на 23 юни 2007, 14:41

Категории: Диети - Здраве и дълголетие
Ключови думи: седем дневна диета

 

Този 7-дневен диетичен план може да бъде използвам толкова често колкото искате. Ако го следвате правилно, ще изчисти вашият организъм от токсините и ще ви помогне да се чувствате по-добре. След 7 дни вие ще се почувствате по-леки с около 4-5 килограма, ще се почувствате по-енергични.

СУПА

1 или 2 чаши нарязани домати.

3 или повече стръка зелен лук.

1 чаша телешки бульон.

1 пакет пилеша супа с фиде "Lipton" (може и друга).

1 връзка целина.

2 чаши грах.

около килограм моркови.

2 зелени пиперки.

Подправките са пожелание, сол, пипер, магданоз, люто и т.н. Нарязват се зеленчусите на малки парченца и се заливат с вода. Варим 10 минути на силен огън и след това намаляваме котлона и така оставяме да се сварят зеленчуците. Не повече от 36 мин.

Тази супа може да се яде по всяко време когато се почувствате гладни през тази седмица. Тя не добавя калории. Колкото повече ядете толкова повече сваляте.

ПИТИЕТА

Чай (какъвто обичате билков)

Кафе

Сок от дренки

Обезмаслено мляко

ВОДА ВОДА ВОДА



ПЪРВИ ДЕН

Ядете всякакви плодове (с изключение на банани). Пъпеша и динята са с най-малко калории от всички плодове. Днес яжте само плодове и супа.



ВТОРИ ДЕН

Всякакви зеленчуци. Яжте докато се наядете с пресни, готвени или консервирани зеленчуци. Опитайте да ядете повече пресни зеленчуци и избягвайте боб и царевица. Яжте ги със супата. За вечеря си опечете голям картоф с масло. Днес не яжте плодове.



ТРЕТИ ДЕН

Яжте всякакви плодове зеленчуци и супа днес. Без печен картоф. Ако тези дни сте яли както е написано и не сте "кръшкали" трябва да забележите че сте свалили 2-3 кг.



ЧЕТВЪРТИ ДЕН

Банани и обезмаслено мляко. Изяжте най-малко 3 банана и пийте толкова мляко колкото можете днес, като не пропускате и супата. Бананите имат много калории и карбохидрати, както и в млякото, но в този ден вашето тяло има нужа от тях за да намалите жаждата за сладко.



ПЕТИ ДЕН

Телешко и домати. За днес 250-350 гр. телешко и чаша домати или не повече от 5 домата за този ден. Яжте супа поне веднъж днес.



ШЕСТИ ДЕН

Телешко и зеленчуци. Яжте толкова телешко и зеленчуци колкото искате. Можете да изядете днес 2-3 пържолки, ако искате с пресни зеленчуци. Но без печени картофи. Яжте поне веднъж супа.



СЕДМИ ДЕН

Кафяв ориз, неподсладен плодов сок, и зеленчуци. Можете да добавите готвени зеленчуци към ориза ако пожелаете. И не забравяйте супата.



В края на 7-мия ден ако сте спазвали тази диета би трябвало да сте свалили 4.5 кг - 8.5 кг. Ако сте свалили повече от това, си дайте поне 2 дни почивка преди да я започнете пак. Тази диета е бърза. Тайната на тази диета е че вие горите повече калории от колкото приемате. Това прочиства ораганизма ви и дава свежи сили. Тази диета не позволява употребата на алкохол защото той изгражда мазнини във вашия организъм. Прекъснете диета 14 часа преди употребата на алкохол.

Супата можете да ядете по всяко време когато се почувствате гладни. Вместо телешко можете да го замените с пилешко без кожата разбира се. Можете да заменита телешкото с реба но само в един от дните. Имате нужда от високото протеинно ниво на телешкото в следващите дни.



НЕ НЕ НЕ НЕ

Хляб, алкохол, газирани напитки, пържени храни.



ДА ДА ДА ДА

Пийте най-малко по 3-6 чаши вода на ден. всякакви неподсладене сокове, черно кафе, обезмаслено мляко и сок от дренки.



Тази диета идва от Sacred Heart Memorial Hospital. Използва се за диета на пациенти с наднормено тегло на които им предстои операция на сърце и се налага да свалят от теглото си.

Аз я има от моята сестра и от нейни приятели които са я изпробвали и е дала резултат. Надявам се да ви допадне и на вас!