avatar

Пролетната умора що е то и как да я преборим;)

Винаги ли отдаваме лошото си настроение на пролетната умора или пък тя съществува?

Какви ли не тези прочетох по въпроса за пролетната умора. Да си кажа право и доста лекове има за да се отървеш от досадната депресия която те гони незнайно защо точно когато всичко се разлиства и вместо да се чувстваш щастлив, си скапан и ти се спи!

Какаво може да се направи срещу пролетната умора?
"Алкохолът например не може да бъде препоръчан като ефикасно средство. Наистина една чашка шампанско подобрява кръвообращението и за кратко дава на тялото временен приток на енергия, но тази измамна бодрост скоро бива последвана от още по–тежка умора. Би било разумно предварително да се настроите за пролетта. Препоръчителни са разходки, за да се зареди тялото със светлина и кислород. Също така важен е и достатъчен сън в подходящо време, доколкото работата може да позволи." ---Казват едни.

''Хранете се здравословно. Всеки ден поемайте 1800 калории (за жените) и 2200 (за мъжете). Увеличете консумацията на пълнозърнест хляб, сурови зеленчуци, круши, сухи смокини, аспержи, фасул. Общото между тях е, че изчистват като с метла стомаха и целия чревен тракт. В същото време намалете количеството на захарните изделия. Добре е да похапвате макаронени продукти и кафяв ориз, тъй като те дават енергия за целия ден. Яжте задължително много пресни плодове, а ако страдате от гастрит наблегнете на бананите - имат успокояващо действие. Пийте минимум литър и половина вода на ден. Киселото мляко, морковите, спанакът, лещата, целината и ябълките са другите полезни за този случай храни. Достатъчно е да закусвате всеки ден с по една ябълка, за да усетите веднага положителната промяна."---Това е решението за други!

"Сексът е най-доброто решение за прогонване на депресията и за всеобщо тонизиране на организма. "---Така мислят и се освобождават от стреса други!

Четвърти пък си мислят че "ранъта прави борбъта" и са си спретнали стратегия с похапването на разни салатки и манджички от коприва, магданоз и разни други зеленила които могат да се намерят по това време на годината ама без месце не вървяло та да не ходи зян го слагали и него.

Не забравяйте душът и дори масаж. Защо не помолите любимия да ви разтрие? –И той има пролетна умора? Е, тя при мъжете е перманентна, така че сега е ваш ред:)