avatar

Рибна диета

Ще започна с поредицата диети които може да пробва всеки и да намери подходящата за себе си. Първата в поредицата мисля да сложа "Рибната Диета". Тази диета не е много сложна и изтощително, ако не помогне то поне няма да навреди ;)
Та ето я и нея:

Тази диета е с продължителност 10 дни. Още със събуждането изпийте чаша негазирана минерална вода.

Закуска: 2 чаши чай (за предпочитане зелен), 1-2 яйца (рохки, твърдо сварени, бъркани или на очи e без значение), 1 чаша кисело мляко или чиния обезмаслена извара, 1 таблетка (до 500 мг) аскорбинова киселина (витамин С) - след 10-ия ден тя може да се замени с някакъв плод.

В 11 часа: изпийте чаша вода. Изяжте половин риба, за да укротите глада и за да започне храносмилането. Дояжте рибата, като я редувате със задушени или варени зеленчуци с минимално добавени сол, пипер, чесън, босилек, кориандър. Завършете обяда с някакъв плод.

Обяд: изпийте 2 големи чаши вода преди обяд. След обяда в продължение на 2 часа не трябва да се приемат течности. Самият обяд трябва да се състои от 250 г риба (печена, варена или задушена във фолио без мазнина) или морски дарове. За гарнитура се препоръчва салата от марули, краставици, чушки, броколи или зелен фасул без мазнина. Салатата може да се подправи само с кисело мляко или с лимон. Допълнително може да се яде малко кисело мляко или обезмаслена извара.

В 17 часа: голяма чаша вода. Дневно трябва да се изпива не по-малко от 1,5 л вода. Вечерята е като обяда, но по-разнообразна. Редувайте топло и студено, риба и морски продукти, печено и приготвено на пара. Употребявайте различни зеленчуци.

Преди сън изпийте чаша чай – зелен или най-добре билков.

Ако не се чувствате конфортно с тази диета, просто я прекратете.