Хотел Деница - Обзор - да измамим туриста в Booking.com

от Teri на 10 август 2016, 20:18

Категории: Нещата от живота
Ключови думи: море , хотел , паркинг , хотел деница , деница , обзор , семеен хотел деница , обслужване , booking

 
Имах нещастието да резервирам 9 нощувки в хотел Деница в Обзор. Резервацията направихме през Booking.com още февруари-март с идеята да платим всичко по-рано и накрая да остане само да имаме джобни. Цената на нощувка беше 25 евро, като това, че сме резервирали по-рано явно нямаше значение.
Но не това е важното. Втрещи ме абсолютната незаинтересованост на персонала в хотела, които ни неглижираха по всякакъв възможен начин. Смениха ни чаршафите и хавлиите на втория ден, което беше много странно. Както споменах, ние бяхме резервирали 9 нощувки. До 8-мата нощувка чаршафите и хавлиите не бяха сменени. Добре че си носехме с нас тоалетна хартия - оказа се, че и нея не я сменят редовно. А тази, която ни слагаха беше от най-долнопробната, купена вероятно от някое местно "Левче".

На рецепцията никога нямаше никой. Имаше един чичо, който седеше на една маса в ресторанта и чието отражение се виждаше в едно огледало. Винаги седеше и четеше нещо важно, когато имаше интерес в огледалото явно виждаше, че има някой на рецепцията, но не се надигаше да отиде до нея, налагаше да се влезеш в ресторанта и да попиташ прав, като ученик и да се чудиш до последно, дали това не е някой гост на хотела, тъй като многозначително мълчи и си гледа в книжата. След трети въпрос разбираш, че ще вземе отношение към проблема ти.

Банята - беше ужасна. Каналът се беше запушил и постоянно се наводняваше, трябваше с джапанка се опитваме да правим вакуум и да я отпушваме. Вътре имаше една мивка и едно огледало. Възможно най-евтиното изпълнение. Много е трудно да видиш лицето си, когато се бръснеш. Да не говорим, че няма къде да сложиш козметиката, та мивката беше осеяна с нея.

Леглата бяха две, долепени едно до друго. Не беше това очакването ни, очаквахме семейно легло на което да спи и детето. След разговор, по-скоро монолог и едно "ъхъ" от чичото една жена ни донесе кошара където Ения спеше нощно време.

Климатик не ползвахме, тъй като беше невероятно шумен. Марка Nippon, той явно не си знаеше годините и при включване и изключване на компресора стаята се тресеше от невъобразим грохот, нещо, което нощно време не искахме да си причиним.

Да не забравя и паркинга. В Booking.com беше отбелязано, че има паркинг, който може да се ползва безплатно без заявка. Чичото с досада само каза, че да сме ходели на общинския, който бил на 100 метра. Наистина беше далеч, което в жегата си беше изпитание, да не говорим, че често чакахме да се освободи място под палещото слънце.

Тръгнахме си ден по-рано и загубихме една нощувка на стойност 25 евро. Анулирах резервацията и сайтът Booking.com само ме уведоми любезно, че ако го направя, губя 25 евро. Е, направих го и си тръгнахме, а жената, която ни донесе кошара само успя да попита "Какво става?". 

Нямаше да ми е толкова обидно, ако поне имаше отношение от страна на персонала. Но мен ме беше яд, тъй като срещах само отношение на човек, който се чувства ограбен, че съм в хотела му. Бил съм и на други такива места, преглътвали сме дребните кусури благодарение на това, че на рецепция има вежлив персонал, който винаги ще реагира и ще те упъти, ако е нужно. Но в този хотел почувствах, че съм само този, който ще снесе едни пари, ако не съм аз, то ще е друг. Качеството - няма го. За същите пари съм бил и на далеч по-добри места по родното черноморие.

Затова моля, ако се чудите дали да отидете в хотел Деница - Обзор, не правете тази грешка. Ако уважавате себе си и парите си. И ако не искате да се скапе почивката ви.