Новини

Три нови бюджетни PowerShot фотоапарата от Canon

Три нови бюджетни PowerShot фотоапарата от Canon

Моделите A550, A460 и A450 ще се появят на пазара в средата на февруари.


Canon осъвремени своята изключително успешна серия от компактни цифрови фотоапарати с марката PowerShot, които предлагат отличен баланс между качество, цена и възможности. Три нови модела PowerShot ще бъдат пуснати в продажба в средата на февруари.

Новият Canon PowerShot A550 се придържа към дизайна на своите предшественици, но е развит и усъвършенстван в няколко технологични направления. На първо място трябва да споменем новата CCD матрица, с която е оборудван A550. Тя предлага резолюция от 7,1 Mpxl, което е повече от достатъчно според днешните стандарти. Апаратът има 2” LCD дисплей и традиционното за тази серия 4X оптично увеличение на обектива. Може да го използвате и за снимане на видео в режим VGA при скорост от 30 кадъра в секунда. И трите нови апарата са SDHC съвместими, което означава, че без проблем ще работят с новите SD карти с висок капацитет (4 GB и повече), чиито цени напоследък падат толкова стремглаво за радост на всички фотолюбители.



И двата модела PowerShot A450 и A460 са оборудвани с 5 Mpxl CCD, като първият е с 3,2Х, а вторият – с 4Х оптично увеличение на обектива. По предварителна информация PowerShot A550 ще се продава на цена от порядъка на 200 USD, а A460 – за около 150 USD. Това обаче едва ли са цените, на които ще ги видим в България.











От http://www.digitalworld.bg/index.php?call=USE~home;&page=paper&n=1005

Коментари

Този пост няма коментари