Настана ли време да се появи партия на учителите?

от makedonik на 22 декември 2007, 00:47

 
      Колеги, задавам си този въпрос изхождайки от събитията,които се разиграха през последните месеци. Видяхме, че "нашите" синдикати ,които трябва да защитават интересите ни, меко казано ги предадоха /продадоха/. Нито една от партиите, когато влезе във власта забравя за предизборните си обещания и лозунги - "образованието ще бъде приоритет". По места нещата не са по различни. Ние нямаме лоби в нито една водеща политическа сила.
    В същото време в момента в "средното образование" са заети около 152 хиляди души. Да приемем ,че 1/3 от тях са политически обвързани. Остават около 100 хиляди души,които никак не са малко. Трябва им водач. Човек с високи нравсвени "показатели", добър оратор, изповядващ християнските ценности и умеещ да мотивира и организира хората около себе си.
  По време на стачката ,във време на сериозни изпитания изпъкнаха скритите водачи. Така, че хората сами ще ги разпознаят когато застанат начело. В Пловдив по време на стачката като страхотен водач изпъкна колегата от СБУ Тодор Попов. Смятам, че и в другите градове е имало такива. Необходима е воля и сила за да се започне този процес . Нека да помислим.