Хайде на проектите!

от ananan на 24 ноември 2007, 19:53

Ключови думи: учители , ученици , опити , химия , брюксел , фючъренергия , експеримания , европроекти , пластмаси

 
 

Огромно е удоволствието ми да ви представя поредните проекти на ЕУМ – Европейската училищна мрежа – една всеобхватна и едновременно гъвкава европейска НПО, заела се от 10 години със задачата да вкара Интернет в класната стая!

 

ФЮЧЪРЕНЕРГИЯ и ЕКСПЕРИМАНИЯ.

 

Едно от лицата на тази мрежа – французойката Бриджит Пари – каза – Когато през 80-те говорех за интернет в класната стая в моето училище във Франция – обявиха ме за черна овца и ме уволниха от работа!

Днес всички за това говорят...

 

Но тя сега ръководи една от най-учителските евро структури и дейности с голям хъс и много разбиране на учителския труд – тъй като самата тя е била 17 години учител.

 

ЕУМ прави постоянно различни проекти за учители и ученици, за които сключва договори с големи компании, имащи интерес от представяне на тяхната политика сред младото евро поколение. После кандидатства пред ЕК за да бъде утвърдена за изпълнител.

Досега се справят все по-успешно. По 2 милиона посещения са имали някои страници – такива са мащабите на Европа... 

Ето и новите два проекта –

ФЮЧЪРЕНЕРГИЯ – за втора година.

 

Миналата беше особено успешна за България като в една от категориите от 30 възможни бяха класирани 27 български плаката.

Този път има и за най-малките – от начален курс! Могат да измислят своя Герой Фючъренергия - това е смелчага със свръхестествени способности, който го е грижа за околната среда и прави всички възможно да помогне на хората да разберат колко е важно отношението ни към енергията днес! – да си го представят, да го нарисуват, опишат и заредят на интернет страницата в специалния формуляр - така ще участват в състезание със забележителни награди!

Има и много еко теми и ресурси за в час.

Всичко е достъпно на български език – изберете го от падащото меню горе вдясно.

И още -

Чисто нов проект, спонсориран от производителите на петрол в Европа –

ЕКСПЕРИМАНИЯ.

 

Забавни и лесни опити с материите в часовете по химия, биология, даже и по чужд език може – защо пък не – след като ще трябва да се описва на английски, френски или немски език. Много нови знания за най-новите материи, произведени от пластмаси. Много еко теми.

 Прочетете, а ако има нещо – питайте, не се колебайте:

anananieva (no spam) gmail.com

 :-)
Успех!!!