Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” иска оставката на премиера Станишев и призовава за предсрочни избори

от ninarichy на 30 ноември 2007, 13:47

 
 

РЕГИОНАЛЕН СИНДИКАТ “ОБРАЗОВАНИЕ”                                                               

към КТ „Подкрепа” – ПЛОВДИВ  ул.”ГЛАДСТОН” 15, тел/факс:032/626765  e-mail: rso_pd@abv.bg 0889288974,0897897194

 

­­­

 

До всички медии

 

РСО „Подкрепа”Пловдив категорично възразява, срещу дискриминационното ПМС 279 от 19.11.07г., публикувано вчера!

Нашето възмущение е по повод на дискриминацията, демагогията и лицемерието на правителството на Република България, които тя прилага към българското образование, българските учители и българските деца.

Пределно ясно е, че средствата за образование в размер на 4.20 от БВП са скандално недостатъчни за нормален образователен процес. Безспорно е, че те в никакъв случай няма да гарантират бърза и ефективна реформа в системата, но ще бъдат мост към закриване на училища, обучение без необходимите технически средства, характерно за слабо развитите страни!

В детските градини ще продължи агонията свързана с рекордно високия брой на деца в група /над 30/ и чакане с години за прием в детско заведение!

И като в лошо режисиран трилър се появява решение на премиера Станишев, с което той наказва големите общини в Република България, които са били много активни в отстояването на своята гражданска позиция за европейска реформа в образованието с нула средства от централният бюджет, като лишава училищата и детските градини да ползват по целесъобразност икономиите направени от самите тях и за пореден път ги противопоставя на своите събратя от по – малките общини.

Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”  иска оставката на премиера Станишев и призовава за предсрочни избори!!!

Ние призоваваме всички учители, родители и разумно мислещи граждани в нашата Родина да направят възможното и да предизвикат предсрочни избори за безкрайно лошата и неефективна политика на правителството на  Република България в сферите на Образованието, Здравеопазването, Социалната политика.

Ние започваме консултации за съвместни протести със всички браншове в България за протести и стачки с цел сваляне на най – скандалното и лъжливо правителство на Република България!!!

                                                                                                                   





28.11.2007г.                                                     Юлиян Петров