Три семинара по фамилна психотерапия – ноември и декември

от arebe magare на 16 ноември 2018, 10:29

 

През месец ноември и декември 2018 ще се проведат три семинара от поредицата “Системното мислене в практиката на помагащите професии”

Поредните три семинара ще бъдат посветени на разбирането на семейната динамика и разпознаването на белезите на дисфункционално функциониране и оптимално функциониране чрез работа по приказки и разкази. Приказките отдавна се използват в психотерапията като начин да се предаде послание, да се преформулира ситуация или проблем и т.н. В случая приказките ще бъдат използвани за въвеждане и обучаване на професионалистите в разбирането на семейната динамика.

Пепеляшка – непознатата приказка. Загубата и страданието в семейството.

Дата: 8 ноември 2018, четвъртък, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 5 ноември 2018

Магарешката кожа – приказката, която не помним. Двойните послания в семейството.

Дата: 22 ноември 2018, четвъртък, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 19 ноември 2018

Един от разказите на Йордан Йовков. Преходът като бедствие и/или път към промяна.

Дата: 6 декември 2018, четвъртък, от 10 до 16 часа
Краен срок за записване: 3 декември 2018

Всички семинари се провеждат в четвъртък, от 10 до 16 часа на адрес: град София, ул. Княз Борис Първи No 122, етаж 2

Такса участие в един семинар: 60 лева (ако таксата се заплаща от организация – 80 лева); такса за участие в два семинара 100 лева (ако таксата се заплаща от организация – 120 лева); такса за участие в трите семинара – 140 лева (ако таксата се заплаща от организация – 160 лева).

Максимален брой участници – 15. Регистрирането за семинарите приключва при запълване на бройката.

Семинарите са конструирани така, че имат своята завършеност, но същевременно ще се признават, като част от тригодишната тренинг програма на ПИСЕЛ Фамилно и брачно консултиране.

За повече информация и записване pisep.institute@gmail.com и 0896 753837.

Водещ: Валентина Маринова, фамилен и арт психотерапевт, преподавател към Тренинг института по фамилна терапия на ПИСЕЛ. Валентина Маринова има повече от 15 години опит в практикуването на системен подход в различен контекст: психотерапия, социална работа, превенция и психо-социална рехабилитация. Преподавател в програма Фамилно и брачно консултиране на Психотерапевтичен институт по социална екология на личността и програма Арт терапията като метод в консултирането, превенцията и рехабилитацията на Българска асоциация по арт-терапия. Доктор по педагогика на СУ „Св. Климент Охридски”. Вписана в Регистъра на психотерапевтите в България.




Психотерапевтичен институт по социална екология на личността (ПИСЕЛ)
https://pisep.org/